Het gehele verhaal van FlowFabric leest u in ons unieke FlowFabric Brandbook. Ontvang het nu gratis!

Sluiten

Solution

Omnext

FlowFabric is partner van Omnext. De specialist in broncode analyse. Waarom vinden wij dit belangrijk? Omdat FlowFabric staat voor kwaliteit.  Kwaliteit neemt bij ons een structurele plek in tijdens het Mendix ontwikkelproces en binnen onze beheer processen door het uitvoeren van broncode analyse.  Omdat resultaten van deze analyse onze klanten kunnen helpen om processen, projecten en uiteindelijk de bedrijfsvoering te kunnen verbeteren. Door het tijdig en continu uitvoeren van broncode analyses verminderen wij de onderhoudskosten en ontwikkelkosten. zo ontstaan toekomst gerichte business oplossingen.

 

Mendix Code Quality

 

Door gebruik te maken van Omnext zijn wij in staat om de broncode van onze Mendix applicaties te analyseren. Dit doen we gedurende het ontwikkelproces maar ook als onderdeel van onze support dienstverlening.  Omnext biedt een objectieve en volledig geautomatiseerde nulmeting van de Mendix broncode op basis van ISO 25010 en de Mendix Standards & Guidelines, ook wel Mendix best practices genoemd, die in het platform aanwezig zijn.  Dit in combinatie met onze Mendix Expert Expertise zijn we in staat om de resultaten uit de analyse direct in de context van de toepassing te plaatsen. Uitkomst van de broncode analyse is intelligente informatie om de business te verbeteren: in één upload.

Omnext geeft ons en onze klanten inzicht om te kunnen blijven verbeteren. Bij Mendix gaat het om snelle en iteratieve ontwikkeling. Dan is Omnext voor het borgen van kwaliteit als integraal onderdeel van het ontwikkelproces een essentieel instrument.

Kjeld Cornelissen - Algemeen Directeur

Wat kan Omnext voor u betekenen?

Wat kan Omnext voor u betekenen? Wij zetten Omnext op 3 manieren in. In de vorm van een Fit Test, een eenmalige analyse van uw Mendix Model. Of als Stay Fit programma waarop regelmatige basis een analyse van de Mendix code wordt uitgevoerd of als Onboarding Review ter voorbereiding van het in beheer nemen van de Mendix applicatie. Hieronder worden de verschillende opties inhoudelijk toegelicht.

Fit Test

Wilt u weten hoe fit uw Mendix applicatie is? Of u klaar bent voor de toekomst en of uw software veilig is? Onze oplossing is onze broncode analyse van uw Mendix applicatie: de Omnext Fit Test. Dit is een objectieve en volledig geautomatiseerde nulmeting van uw Mendix broncode. Waar liggen de pijnpunten maar ook, waar liggen de mogelijkheden? De test biedt een objectieve en volledig geautomatiseerde nulmeting van de Mendix broncode op basis van ISO 25010 en de Mendix Standards & Guidelines, ook wel Mendix best practices genoemd, die in het platform aanwezig zijn. Uitkomst van de broncode analyse is intelligente informatie om de business te verbeteren: in één upload. We meten de verschillende gebieden: Onderhoudbaarheid, Veiligheid, Open Source en Cloud Fitness.

Stay Fit

De meerwaarde van het meten van software kwaliteit zit verscholen in het continu meten en verbeteren. Een eenmalige test geeft een waardevol inzicht, meermalig testen geeft vergelijkingsmateriaal. Dit zijn wij als de juiste basis voor continu verbetering.

Het Stay Fit programma wordt, net als de eenmalige broncode analyse: de Omnext Fit Test, volledig opgebouwd op basis van Mendix Standards & Guidelines en uw eigen business rules. Wij meten wat standaard is, maar ook wat specifiek is voor uw situatie. Dit om tot relevante en objectieve resultaten te komen waarmee u en uw team aan de slag kunnen. Optioneel kunt u een Stay Fit Plus Programma afnemen waarbij een aantal keren per jaar een onafhankelijke expert review door een van onze specialisten toe wordt gevoegd.

Omnext is bedoeld voor iedere organisatie waar Mendix applicaties onderdeel zijn van het primaire bedrijfsproces en waar kwaliteit van deze applicaties en ontwikkelaars de sleutel is tot het succes. Indien er doorlopend aan de Mendix applicatie wordt ontwikkeld dan is het advies om te kiezen voor het stay fit programma.

Onboarding Review

FlowFabric gecertificeerd als Mendix support partner. Ook Mendix applicaties die niet door ons zijn ontwikkeld nemen wij in beheer. Onderdeel van het onboarding proces is de onboarding review gevolgd door een transitie fase. Met de Onboarding Review brengen we objectief de status van uw Mendix applicatie in kaart. Door het gebruik te maken van Omnext maken we een diepgaande analyse van de applicatie architectuur, de score van uw Mendix applicatie volgens de ISO25010 norm én de applicatie wordt getoetst op basis van de Mendix Best Practices. De analyse van de resultaten worden in een overzichtelijke rapportage samengevat.

Wat kan Omnext voor u betekenen?

 

Wil je je Mendix applicaties controleren tov de gehanteerde Mendix practices op het gebied van prestaties, beveiliging. onderhoudbaarheid en conventies? Wil je hieruit trendanalyses kunnen destilleren? Wil je klonen binnen Mendix applicaties kunnen identificeren of wil je de visuele afhankelijkheden analyseren op zowel applicatie- als op module niveau? En allemaal in een cloudbased dashboard waar alle belangrijke statistieken de kwaliteit van uw Mendix Applicatie weergeven.

FlowFabric is partner van Omnext en heeft Code Quality een centrale plek gegeven in onze werkwijze om zo te komen tot de beste kwaliteit. We passen dit bij meerdere van onze Mendix klanten toe. We delen graag deze kennis, want juist ook bij het ontwikkelen op basis van het Mendix platform is het belangrijk om het juiste overzicht te behouden als het gaat om de kwaliteit van het Mendix model en de gehanteerde ontwikkel richtlijnen.

Wilt u hier meer over weten? Laat dan uw gegevens achter en we nemen contact op voor een afspraak om zo de voordelen van Mendix in combinatie met Omnext te presenteren.

Ask a question

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.