VolkerWessels Telecom

De specialist in telecominfrastructuur VolkerWessels Telecom (VWT) weet als geen ander hoe communicatienetwerken te bouwen, onderhouden en deze betrouwbaar en beschikbaar te houden. Voor de uitvoering van bouwprojecten kunnen aangesloten onderaannemers materialen tegen scherpe prijzen bij VWT inkopen via het webloket.

“FlowFabric realiseerde een flexibel en wendbaar webloket dat ons in- en verkoopproces stroomlijnt. Gelijktijdig is met de ontwikkeling van het webloket het startsein voor innovatie gegeven.”

Willem de Vriend - IT-architect

servicegerichtheid en efficiëntie

Om de kostenbesparing richting aannemers waar te kunnen maken, is de combinatie van servicegerichtheid en efficiëntie van groot belang. Juist op die essentiële punten liep het spaak, licht Willem de Vriend, IT-architect bij VWT, toe: “Het webloket was gebaseerd op een maatwerklaag in ons erp-systeem. Het was weliswaar stabiel, maar ook star en beperkt in moderne toepassing.

Ook kwam bij het in- en verkoopproces nog aardig wat handwerk kijken, dus tijd en foutgevoeligheid.” VWT besloot een nieuw webloket te ontwikkelen met als belangrijkste vereiste flexibiliteit en wendbaarheid. Functionele wensen vanuit de business wilde de IT-afdeling zelf kunnen oppakken. Daarnaast wilde VWT de processen verder automatiseren om de kwaliteit van dienstverlening richting klanten te verhogen.Waarom FlowFabric?

VWT schakelde FlowFabric in vanwege de expertise op het gebied van het Mendix-platform, de werkwijze en begrip van de business. Willem zegt: “Binnen VWT hebben we te maken met grote volumes, complexe processen én een bestaand erp-systeem dat de nieuwe oplossing moet voeden. FlowFabric liet zien de processen te doorgronden en de erp-logica te snappen. Daarnaast beloofde zij een ontwikkelsnelheid die ons zeer aansprak. Tot slot woog ook de culturele fit tussen de bedrijven mee in het selectieproces.”

Resultaten

Tijdens de ontwikkeling van het webloket werd gewerkt op basis van Agile. Deze werkwijze bracht een ongekende snelheid van applicatieontwikkeling in de organisatie. Bovendien is de business door deze aanpak echt betrokken bij het ontwikkelproces, waardoor de uiteindelijke oplossing goed aansluit op hun wensen. “Voor het verwerken van een verkooporder hoeft de inkoopafdeling nu veel minder handelingen te verrichten.

De onderaannemers profiteren van een verbeterde user experience van het nieuwe webloket. Doordat we handmatige handelingen hebben geautomatiseerd, hebben we een efficiencyslag gemaakt en de kans op fouten teruggedrongen. FlowFabric realiseerde een flexibel en wendbaar webloket dat ons in- en verkoopproces stroomlijnt. Gelijktijdig wordt er nu gedacht in nieuwe mogelijkheden. De techniek is geen vertragende factor meer. Met de ontwikkeling van het webloket is het startsein voor nog meer innovatie gegeven”, besluit Willem.

Download case

Bekijk ook deze cases