Flowfabric

Brandbook

Het gehele verhaal van flowfabric leest u in het unieke flowfabric brandbook.

Bestel het gratis brandbook

Thuisvaccinatie

Thuisvaccinatie komt bij cliënten thuis voor het toedienen van vaccinaties.

Zoals de naam al zegt, komt Thuisvaccinatie.nl bij cliënten thuis voor het toedienen van vaccinaties. Voor een groot deel betreft het reisvaccinaties. Ervaren artsen komen op het moment en op de plek die voor de cliënt het beste uitkomt. Zij kunnen zelf online alle afspraken maken. Ondanks de hoge kwaliteit van dienstverlening zijn de kosten die Thuisvaccinatie.nl in rekening brengt, concurrerend met die van traditionele vaccinatie-instellingen. Om op lange termijn van dit concurrentievoordeel te profiteren, was het noodzakelijk de backoffice zo te transformeren, dat het geschikt is voor verdere groei.

Lean & Mean

Om ervoor te zorgen dat processen ‘lean & mean’ blijven, investeert Thuisvaccinatie.nl in de verdere automatisering van haar backoffice. Serko Hermans, Algemeen Directeur, legt uit dat de huidige IT-omgeving aan vervanging toe was. “We zijn de laatste jaren fors gegroeid. We gaan richting de 100.000 klanten per jaar. Het werd steeds lastiger om de planning van alle afspraken, de cliëntendossiers, de registratie van vaccins en de facturatie, efficiënt te verwerken. Daarnaast was het systeem niet flexibel genoeg om met andere toepassingen te koppelen. Het was geen optie meer om de bestaande applicatie te upgraden, dat zou te kostbaar en te tijdrovend worden.”

Vertrouwen

Het succes creëerde dus enige druk voor Thuisvaccinatie.nl om snel met een oplossing te komen. Met als wensen korte doorlooptijden voor het plannen- en afhandelen van afspraken, het snel ontwikkelen van de applicatie en het verkrijgen van inzichtelijke resultaten kwam men al snel uit bij Mendix. Met de model gedreven mogelijkheden van het Mendix-platform is de optimale oplossing snel te realiseren. Juist op die gebieden waarop organisaties zich kunnen onderscheiden of waar geen standaardoplossing aanwezig is, is Mendix bij uitstek het geschikte platform.

 

“Tussen FlowFabric en Thuisvaccinatie was er direct een bepaalde klik en een gevoel van vertrouwen."

Serko Hermans - Algemeen Directeur

Volledig digitaal werken


Met een optimale planning

Een complex planproces

Om een afspraak in te plannen met een van de artsen van Thuisvaccinatie gaat een groot planningsvraagstuk vooraf. “We hebben een complex planproces”, vertelt Serko. De artsen van Thuisvaccinatie werken door heel Nederland, zeven dagen per week. “Om onze klanten dan de mogelijkheid te geven zelf een afspraak in te plannen, is er achter de schermen veel regel- en rekenwerk nodig. Naast een goede planning willen wij dat de artsen de meest optimale route rijden. Op die manier werken we zo efficiënt mogelijk. Er wordt rekening gehouden met reistijd, de lengte van het consult en natuurlijk het tijdvak waarin onze cliënten de afspraken in kunnen plannen.

Een planningsalgoritme
FlowFabric heeft dit proces in de Mendix applicatie van Thuisvaccinatie geïntegreerd, met behulp van een planningsalgoritme. Voor het maken van een afspraak door de klant stuurt de Mendix applicatie een request voor tijdsloten aan de planningssoftware, rekening houdend met variabelen als postcode en regio. De planningssoftware kijkt wanneer er een arts beschikbaar is binnen een van de gevraagde tijdsloten, passend bij het postcodegebied en het gevraagde consult.

Op dit moment worden er per request tijdsblokken teruggegeven aan Mendix met de eerst mogelijke opties. Serko: “Klinkt ingewikkeld he? Stel je voor dat dit door mensen gedaan wordt. Middels dit proces besparen we een hoop tijd en daarmee geld.”

Geen papierwerk meer
Serko vertelt: “Met de komst van deze applicatie zijn we volledig overgegaan naar digitaal. We werken nu 100% zonder papier, alles gebeurt in de applicatie. Van het inplannen van de afspraak door de klant, tot het bepalen van de route navigatie voor de arts, tot aan het maken van aantekeningen en aftekenen van en tijdens het consult. Daarnaast is de applicatie op ieder apparaat te gebruiken, denk aan een telefoon, iPad en computer.”

Continuous Improvement
“Op het moment dat bedrijfsprocessen geautomatiseerd worden, is het van belang blijvend te verbeteren. Bij Thuisvaccinatie lukt dit nu, mede door Mendix. Mendix is een low-code platform waarin eenvoudig en blijvend ontwikkeld kan worden. Hiermee wordt de applicatie steeds slimmer en makkelijker in gebruik”, vertelt Serko.
FlowFabric & Thuisvaccinatie

“Tussen FlowFabric en Thuisvaccinatie was er direct een bepaalde klik en een gevoel van vertrouwen. Het gehele team, vanuit beide organisaties, was nauw betrokken bij het ontwikkelproces. Hierdoor hebben we snel meters kunnen maken. Het was een zeer complexe applicatie, maar we hebben het met elkaar gepresteerd om deze in een half jaar live te krijgen. Natuurlijk zijn we nog steeds aan het door ontwikkelen, de techniek wordt steeds beter en dit willen wij uiteraard doorvoeren in onze applicatie. Er zijn daarnaast uitdagende mooie plannen voor de toekomst en voor verdere optimalisatie van onze processen”, aldus Serko.

Klaar voor nieuwe kansen

Stap voor stap zijn verschillende processen geautomatiseerd. De agile ontwikkelmethode stelde Thuisvaccinatie.nl in staat de vorderingen op de voet te volgen. “Door deze methodiek zien we direct welke vorderingen er gemaakt zijn. Deze delen wij ook met onze medewerkers, zodat we waar nodig nog aanpassingen kunnen aanbrengen aan de hand van hun feedback. We werken nu aan een moderne backoffice die naadloos gekoppeld kan worden aan de websites aan de front-end” vertelt Serko. “Dan beschikken we over een toekomstbestendige IT-omgeving die ons in staat stelt op te schalen en onze dienstverlening uit te breiden. Steeds meer medische handelingen zullen bij de cliënt thuis kunnen worden uitgevoerd. Mochten zich nieuwe kansen voordoen, dan kunnen we daar direct op inspelen.”

Wil je meer weten over onze projecten? Download dan nu ons brandbook!

  • UW GEGEVENS