Marlies Dekkers

De Nederlandse modeontwerper Marlies Dekkers heeft als pionier van de trend ‘innerwear as outerwear’ haar veelzijdigheid bewezen. Marlies Dekkers heeft de wereld van lingerie veranderd met haar designs en benadering. De focus van Marlies Dekkers ligt op het online kanaal, zowel voor B2B als de consument. En, zowel in Nederland als daarbuiten. Om de groeiambities te verwezenlijken is een gestroomlijnd in- en verkoopproces van essentieel belang. FlowFabric realiseerde een etail platform waarop eenvoudig nieuwe partners kunnen aansluiten.

“Voor ons was het duidelijk: FlowFabric is de aangewezen partij om onze groeiambities te realiseren. Op het nieuwe etail platform kunnen eenvoudig nieuwe partners aansluiten.”

Maarten van der Wilt - Operations Manager

Etail platform

De ambities van het lingeriemerk ontstijgen de mogelijkheden die de bestaande IT-omgeving bood. Het B2B portaal en de B2C website die in- en verkoopprocessen ondersteunden waren onvoldoende toereikend. Zo waren er problemen met synchronisaties, waardoor er hick-ups waren in het stock- en retourproces. Dit was de directe aanleiding voor Marlies Dekkers om de optimalisatie in gang te zetten. Daarnaast was er behoefte aan meer flexibiliteit.

 

“In een dynamische markt als deze is een flexibel IT-systeem een vereiste. We wilden een snellere time-to-market van aanpassingen. Het dient ook een strategisch doel voor ons. We streven naar groei van onze marktpositie bij een gelijke omvang van de organisatie. Daarvoor is het belangrijk om snel nieuwe etailorganisaties aan te kunnen sluiten op onze omgeving”, aldus Maarten van der Wilt, Operations manager bij Marlies Dekkers.

Resultaten

Het nieuwe etail platform biedt de juiste kanalen altijd inzicht in de beschikbare en juiste voorraad. “Bij een vooruitstrevende organisatie als Marlies Dekkers, past ook deze vooruitstrevende oplossing. Voorheen liep de voorraad nog wel eens uit sync, maar mispicks kunnen wij ons eigenlijk niet permitteren. Die behoren nu dan ook definitief tot het verleden. Dit verbetert onze service en verlaagt gelijktijdig onze inspanning om die service neer te zetten.”

Toekomstbestendig

“Het mooiste resultaat van deze procesoptimalisatie en -automatisering is dat we onze toekomstbestendigheid verstevigen. Dankzij de nieuwe structuur kunnen we snel en eenvoudig nieuwe kanalen aansluiten. Zo is onlangs de pure player Farfetch.com toegevoegd, maar hier houdt onze ambitie niet op. Binnen een jaar willen we dat onze klanten ‘self managing’ kunnen zijn op de B2B portal. Het hele proces van het ingeven van de order tot volgen en the proof of delivery is dan direct door henzelf[...]

Product informatie en Order Management

Marlies Dekkers besloot samen te gaan werken met FlowFabric, een goede bekende voor het lingeriemerk. Maarten licht toe: “Voor verdere automatisering is de optimalisatie van onze processen en de juiste inzet techniek evident. Gezien onze online focus kunnen we veel zaken geautomatiseerd afhandelen. De experts van FlowFabric begrijpen niet alleen onze business, maar ook onze business case. Bovendien weten zij het maximale uit Mendix te halen en waar nodig de functionaliteit met maatwerk te versterken. Voor ons was het duidelijk: FlowFabric is de aangewezen partij om onze groeiambities te realiseren.”

Bekijk ook deze cases