Flowfabric

Brandbook

Het gehele verhaal van flowfabric leest u in het unieke flowfabric brandbook.

Bestel het gratis brandbook

Intratuin

Intratuin is meer dan een tuincentrum, het is een groene beleving. Op dit moment heeft Intratuin in totaal 60 vestigingen, waarvan 51 in Nederland, 5 in België en 4 in Duitsland. Het volledige assortiment bestaat uit ruim 700.000 artikelen. Het beheer van deze artikelen kon efficiënter en service gerichter. Dit vormde voor Intratuin een grote uitdaging, eentje die FlowFabric op het lijf geschreven is. Het artikelbeheer werd geprofessionaliseerd en gereed gemaakt voor verdere (internationale) groei.

“FlowFabric heeft het proces van productoriëntatie tot en met de verrijking van de productinformatie sneller, efficiënter en flexibeler gemaakt. De lokale ondernemers en de interne databeheerafdeling werken nu samen aan één workflow.”

Michaël Roestenburg - IT- en projectmanager


Artikelbeheer geoptimaliseerd

Om de zelfstandigheid van ondernemers van de Intratuin vestigingen te bevorderen, bestaat naast het verplichtte kernassortiment ook lokale assortimenten. De oriëntatie van nieuwe artikelen ter uitbreiding van het assortiment was niet in het ERP ondergebracht. Als werd besloten om een artikel aan het assortiment toe te voegen, dan moest deze handmatig worden opgevoerd. Daarnaast konden de ondernemers van de vestiging niet in de ERP-omgeving inloggen, waardoor ook het plaatsen van bestellingen een tijdrovend en foutgevoelig proces was. Toen de ERP-omgeving toe was aan een update, was dit voor Intratuin hét moment om het artikelbeheer anders in te richten.

Waarom FlowFabric?

Om dit te realiseren heeft het tuincentrum FlowFabric in de arm genomen. “Van alle partijen die we gesproken hebben, begrepen zij ons het best”, aldus Michaël. “We stonden versteld van hun kennis van retailprocessen. Hierdoor weten de experts de applicatie optimaal aan te laten sluiten op onze business. Een andere belangrijke reden om voor FlowFabric te kiezen, is omdat zij precies weten hoe je het maximale uit Product Data Management en Product Information Management applicatie kunt halen.”

Resultaten

FlowFabric brengt het artikelbeheer onder in Product Data Management (PDM) en Product Information Management (PIM) applicatie. PDM dient als voorportaal van productoriëntatie van bijvoorbeeld tuinsets en -kussens. De informatie van producten die daadwerkelijk aan het assortiment van Intratuin worden toegevoegd, worden vervolgens vanuit PDM in de ERP-omgeving gevoed. PIM verrijkt deze met tekst en beeld voor een eenduidig beeld richting alle kanalen ten uitvoer van de omnichannel-strategie. Parallel aan de realisatie van de nieuwe applicatie ondergaat de ERP-omgeving een update.

FLEXIBELE BASIS VOOR DE TOEKOMST

Inmiddels is ook de stap gedefinieerd die gezet gaat worden na de implementatie van de FlowFabric Promotie Manager. Intratuin wil dan de leveranciers toegang geven tot het platform. Zo ontstaat er een driehoek van Intratuin, de ondernemers van de vestigingen en leveranciers. Zij kunnen dan voorstellen voor een nieuw assortiment rechtstreeks indienen. “Met de nieuwe applicaties leggen we een stevige basis voor nu én een flexibele basis voor de toekomst”, besluit Michaël.

Download case as PDF