Flowfabric

Brandbook

Het gehele verhaal van flowfabric leest u in het unieke flowfabric brandbook.

Bestel het gratis brandbook

FlowFabric Insights

VolkerWessels Telecom ontsluit stuurinformatie uit workflow-applicatie met FlowFabric Insights.

Als onderdeel van een bredere digitaliseringsstrategie heeft VolkerWessels Telecom (VWT) in samenwerking met FlowFabric een workflow-applicatie ontwikkeld. Over de verschillende business lines heen, is het proces van intake tot oplevering en administratie nu uniform en geautomatiseerd. Om de data die nu gestructureerd wordt vastgelegd in de applicatie om te zetten in stuurinformatie voor de organisatie, heeft VWT gekozen voor FlowFabric Insights. Hiermee beschikt VWT over gestandaardiseerde rapportages en volledig geïntegreerde dashboards die helpen de klant nog beter te bedienen. Mark Ravenstijn, Manager Operations Center bij VWT voor de business line Reconstructies, vertelt hoe hij dit proces heeft aangepakt.

Samenwerking business en IT

In de praktijk maken veel organisaties nog gebruik van diverse Excel-sheets voor het inzichtelijk maken van data. Verschillende afdelingen ontwikkelen hun eigen manier van rapporteren, waardoor uniformiteit ontbreekt. Bovendien kost het veel tijd om tot duidelijke inzichten te komen. Zo ook bij VWT, vertelt Ravenstijn. “De eerste stap naar uniformiteit was het automatiseren van het workflow-proces. Het mooie van de applicatie is dat in enkele stappen ieder project van begin tot eind wordt vastgelegd. Het vastleggen van projecten is specifieker gemaakt, doordat het systeem een bepaalde werkwijze afdwingt. Dit zorgt voor uniformiteit over alle business lines heen en het biedt projectleiders de mogelijkheid om te sturen op hoofdlijnen. De volgende logische stap voor ons was het visualiseren van alle informatie in heldere dashboards. Voor de individuele kaders werkten de Excel-sheets prima, maar als manager wil je overzicht hebben. Daarom hebben we gekozen voor FlowFabric Insights.” Met FlowFabric Insightskomen dynamische rapportages en dashboards binnen handbereik van de eindgebruiker.

Insights maakt Mendix-applicaties slimmer, zodat de hele organisatie weloverwogen beslissingen kan nemen op operationeel en strategisch niveau. Ravenstijn: “Ik ben zelf geen IT’er, maar ik weet wel wat ik wil zien. Mijn doel was om volledig af te stappen van rapportages in Excel voor de operationele besturing. Dit geldt voor al onze business lines. Samen met onze BI-specialist Peter Andrik hebben we in kaart gebracht welke informatie we hiervoor moeten ontsluiten. Dit heb ik in nauwe samenwerking gedaan met Roeland van Essen en Pascal van den Hoogen, Managers Operation Centres van de andere business lines. Ik stel een vraag aan Peter die daarna samen met FlowFabric op zoek gaat naar een manier waarop deze vraag het beste beantwoord kan worden in de applicatie. In korte sprints maken we zo steeds meer informatie beschikbaar in onze dashboards. Denk bijvoorbeeld aan het inzichtelijk maken van de omlooptijd van projecten, het voorspellen van start- en einddata of het onderhanden werk.

Waarom FlowFabric?

“FlowFabric zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat we continu nieuwe, intelligente dingen aan het systeem toevoegen, zonder dat dat invloed heeft op de performance van de applicatie. De combinatie van onze business-kennis en de applicatiekennis van FlowFabric zorgt ervoor dat we steeds blijven innoveren.”

Waarom FlowFabric?

“De snelheid waarmee we ontwikkelen en de kennis die FlowFabric van het systeem heeft, maken het een hele prettige samenwerking. Zo zorgt FlowFabric er bijvoorbeeld ook voor dat we continu nieuwe, intelligente dingen aan het systeem toevoegen, zonder dat dat invloed heeft op de performance van de applicatie. De combinatie van onze business-kennis en de applicatiekennis van FlowFabric zorgt ervoor dat we steeds blijven innoveren.”

Inzicht biedt rust én plezier

De integratie van de dashboards in de workflow-applicatie past naadloos binnen de digitaliseringsstrategie van VWT. “De inzichten die we nu krijgen op basis van data, zorgen dat we continu kunnen bijsturen op het moment dat het nodig is”, vertelt Ravenstijn. “Door steeds meer data te ontsluiten, vergroten we de voorspelbaarheid van de organisatie. Bovendien zorgen de uniforme werkwijze en rapportages ervoor dat we ook de klant beter kunnen bedienen. Het gemak waarmee we nu inzicht hebben in de projecten, zorgt voor rust. Het geeft je de mogelijkheid om ook eens met de voeten op tafel te zitten en leuke dingen uit te werken voor de klant om ze echt te verrassen. Je holt minder achter de feiten aan. In de organisatie merken we nu al dat dit leuk is. Je zit niet meer te discussiëren over flauwe Excels, het systeem heeft voor een nieuwe werkelijkheid gezorgd. Ook de snelheid waarmee we wensen vanuit de business vertalen naar resultaat zorgt voor nieuwe energie. Mensen kunnen doen waarvoor ze zijn aangenomen en verantwoordelijkheden zijn duidelijk belegd. Wij kijken er dan ook naar uit om het komende jaar nog meer waarde toe te kennen aan de data en de mogelijkheden voor forecasting verder uit te nutten.”