Flowfabric

Brandbook

Het gehele verhaal van flowfabric leest u in het unieke flowfabric brandbook.

Bestel het gratis brandbook

Etos

Etos is al sinds 1919 dé drogist met het beste advies, goede producten en interessante acties.

Al 100 jaar is Etos het adres voor iedereen op het gebied van beauty, gezondheid en persoonlijke verzorging. Met ruim 500 winkels en een online shop biedt Etos haar klanten iedere dag opnieuw een ruim assortiment aan, en geven persoonlijk en deskundig advies. Etos inspireert haar klanten iedere dag opnieuw om gezonder en gelukkiger te leven. Om blijvend de beste service te verlenen is Etos een partnership met FlowFabric aan gegaan voor het stroomlijnen van haar promotieproces.

Zoektocht naar promotie tool

Martin Otto, Product Owner Promotiemanager bij Etos, vertelt: “Etos was voor haar promoties op zoek naar een workflow proces. De belangrijkste wens hierin was dat er op een eenduidige manier gewerkt kon worden over alle teams en productgroepen samen.”

“We waren op zoek naar een goede tool om ons promotieproces in onder te brengen. Dit was een lastige selectie omdat het een passende oplossing voor Etos moest zijn”, legt Emma Eversdijk, Category Manager Promotions, uit. “Voorwaarden hierbij waren dat de applicatie flexibel is, snel te implementeren en het moet de olie zijn tussen alle verschillende grote processen. Hierbij kom je al snel op grote logge oplossingen die moeilijk aan te passen zijn. In Nederland is FlowFabric de enige die zo ver is met een oplossing voor promotiemanagement, op een agile manier geïmplementeerd.”

Excel bestanden maken plaats voor één centrale werkomgeving

“Bij Etos hebben we een hoog promotie aandeel, daarom hebben we een goede workflow applicatie nodig.” Een van de behoeften die Etos had was het omzetten van losse Excel bestanden met een hoge foutgevoeligheid naar één systeem. De promotieplanning werd eerst gemaakt en bijgehouden door middel van Excel bestanden. Elke marketing- of category manager had een eigen Excel bestand waarin wijzigingen bij werden gehouden. Dit was niet alleen foutgevoelig, maar ook onoverzichtelijk en wijzigingen waren lastig door te voeren. Emma: “Het voorbereiden en monitoren van promoties moet gebeuren op één centrale plek waarop verschillende medewerkers kunnen inloggen. De data moet overzichtelijk zijn, wijzigingen moeten makkelijk doorgevoerd kunnen worden en de data moet 100% goed in het systeem staan.”

“Met de komst van de promotiemanager hebben we een kloppend totaaloverzicht, we weten nu precies waar we staan. Het promotieproces is hierdoor in kwaliteit toegenomen, omdat we allemaal gebruik maken van één waarheid en één proces.”

Martin Otto - Product Owner Promotiemanager

Het nieuwe promotieproces

“Met de komst van de promotiemanager is dit proces volledig geautomatiseerd. De grootste verandering is dat het proces volledig is omgedraaid. We sturen nu veel meer op dashboarding en monitoring. Zo bepalen we nu op basis van data welke promoties we gaan voeren. De acties zijn cijfermatig onderbouwd, waardoor promoties veel efficiënter zijn. Er lopen bijvoorbeeld geen soortgelijke acties meer naast elkaar, alle aanbiedingen zijn uniek. Dit doen we allemaal op basis van de promotiemanager applicatie die FlowFabric voor ons heeft gebouwd. Het promotieproces is onderdeel geworden van ons IT-landschap in plaats van een los proces.”

Meer inzicht en eenvoudig bijsturen op resultaat niveau

Martin vertelt dat er nu meer inzicht is op welke vlakken een promotie het wel of juist niet gaat redden en waar deze nog bijgestuurd moet worden. “Met losse Excel bestanden hadden we dit overzicht niet. Ook werkt iedereen met de promotiemanager in dezelfde waarheid. Het proces is minder foutgevoelig en je kunt makkelijk cijfermatige beslissingen nemen. De medewerkers die bij het promotieproces betrokken zijn kunnen beter sturen op resultaat. De handen zijn weer vrij om je met de juiste taken bezig te houden.”
whitepaper

promotiemanager van de toekomst

Consumenten houden van acties en kortingen. De promotiedruk voor retailers is daardoor gestegen naar ongekende hoogte. Hoe ga je daar als detailhandelaar mee om? Hoe blijf je de concurrentie voor in deze dynamische markt, zodat je blijvend kunt groeien? Deze whitepaper is voor iedereen in retail die geïnteresseerd is in het promotieproces. Je leest erin hoe je tot een voorspelbaar actieresultaat kunt komen. We nemen je onder andere mee in de volgende onderwerpen:

  • Effectiviteit van promoties
  • Optimalisatie van samenspel
  • Voorspelbaar actieresultaat

Whitepaper 'Promotiemanager van de toekomst'

Samenwerking Etos en FlowFabric


Agile werken

Martin: “De samenwerking met FlowFabric verloopt goed. Wij weten goed wat we willen waardoor FlowFabric hier goed op in kan spelen. Het is erg prettig dat we een vaste consultant hebben die de business echt begrijpt. Hij kan zich inleven in het proces en we kunnen samen sparren, dat is echt van grote toegevoegde waarde.”

“Retail gaat veel sneller dan we van tevoren konden bedenken, daarom worden we gedurende het proces steeds slimmer. Doormiddel van de agile manier van werken kunnen we steeds kleine stukjes bouwen en bijschaven wat er al staat.“ Vertelt Martin.