Essenza Home

Essenza Home is een toonaangevende producent en leverancier van modieuze homestyling producten met een focus op bed- en badtextiel. Naast de sterke eigen merken Essenza en Covers & Co, ontwikkelt Essenza Home homestyling producten voor licentiemerken zoals; PiP Studio, Lief!, Stapelgoed, At Home with Marieke en Nijntje. Op korte termijn lanceert Van Es Home daarnaast een homecollectie voor het stijlvolle modemerk Marc O’Polo én een homecollectie van het inspirerende design label Marcel Wanders voor Essenza. Het verder professionaliseren en stroomlijnen van het collectieproces is een belangrijk voorwaarde om dit tot een succes te maken.

 

“Ons licentiemerk PiP Studio is een groot succes en ook van Marc O’Polo verwachten we veel. Dat zijn zodanig professionele bedrijven dat ook wij onze inkoop en design perfect op orde moeten hebben. Daarom hebben we FlowFabric in de arm genomen.”

Willem van Steenbergen - Purchase & Planning coördinator

Creativiteit en IT

Playboy, met dat merk is Essenza Home groot geworden tussen 2004 en 2006. Al snel volgen meer succesvolle lifestyle brands zoals Lief!, Stapelgoed, Marc O’Polo, Nijntje en PiP Studio. De laatste brengt een collectie die – vergeleken met een bunny op een overtrek – nogal bewerkelijk is. “Van sample tot productie verandert er nog veel, zoals een roesje of bandje. Dat heeft consequenties voor de prijs”, vertelt Willem van Steenbergen, Purchase & Planning coördinator bij Essenza Home.

FlowFabric ontwikkelde daarom het softwaresysteem Create IT, een samentrekking van creativiteit en IT. Het wordt gekoppeld aan Reflecta, het ERP-systeem van Essenza Home. Gegevens hoeven dus niet langer vanuit Excel te worden overgetypt. Reflecta is echter niet volledig: je kunt er geen opmaak en kleuren in kwijt. In Create IT kan dat wel. “Het biedt inzicht in de collecties en de status van de verschillende artikelen”, zegt Van Steenbergen.Resultaten

Create IT bespaart ons tijd: waar artikelen eerst handmatig moesten worden aangemaakt, is dat nu in tien seconden gebeurd. Dankzij ingebouwde formules wordt ook de kostprijs automatisch berekend: je vult simpelweg de inkoop- en verkoopprijs in en de kostprijs rolt er vanzelf uit. De foutmarge is daardoor aanzienlijk verlaagd.”

VERDER PROFESSIONALISEREN
Essenza Home heeft een dochteronderneming in Duitsland en distributeurs in England, Frankrijk, Denemarken, Zwitserland, Italië en Scandinavië. Daarnaast wordt er rechtstreeks geleverd aan winkels en warenhuizen in heel Europa, zijn er negen eigen winkels van Burmann en hebben PiP Studio en Essenza een webshop.

Bekijk ook deze cases