Flowfabric

Brandbook

Het gehele verhaal van flowfabric leest u in het unieke flowfabric brandbook.

Bestel het gratis brandbook

EOC Scheepsverzekeringen

EOC biedt de beste maritieme verzekeringsproducten en diensten aan haar leden en verzekerden.

EOC Scheepsverzekeringen staat voor eerlijk verzekeren en vakkundig advies. EOC biedt de beste maritieme verzekeringsproducten en diensten aan haar leden en verzekerden. Samen met haar enthousiaste en betrokken medewerkers wil EOC de hoogst mogelijke score in klanttevredenheid realiseren. Dat is dan ook de reden dat zij de samenwerking met FlowFabric is aangegaan. Om haar klanten zo goed en snel mogelijk van dienst te kunnen zijn heeft EOC samen met FlowFabric een online aanvraagstraat gerealiseerd. Effectief duurt het proces van een verzekeringsaanvraag nu nog maar een paar minuten, zowel voor de klant als EOC.

De vertaalslag van offline naar online

Online verzekeren

“Bij EOC leefde de behoefte om het gehele interactieproces tussen EOC en haar klanten van offline naar online te vertalen”, vertelt Ferdy Hoekman, Manager Marketing, Communicatie & Advies bij EOC. Bij EOC werden offertes nog via formulieren aangevraagd, waarna er een hoop administratie gedaan moest worden en er veel papierwerk heen en weer ging. Dit kon en moest sneller. Vanuit EOC willen we zoveel mogelijk waarde toevoegen in onze interactie met klanten, waarbij de klant de keuze heeft om dit online of offline te doen.

“Het was de wens om niet alleen dit proces, maar ook al onze andere processen te automatiseren. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een geschikte softwarepartner. Dit bleek Mendix te zijn.

De voornaamste reden om voor Mendix te kiezen, is omdat er met het Mendix platform snel ontwikkeld kan worden. Het is mogelijk om in korte tijd processen om te zetten in mooie applicaties”, aldus Ferdy.

De online aanvraagstraat is zo ontwikkeld dat alle klanten de mogelijkheid hebben om online hun verzekering af te sluiten. Na het invullen van de scheepsgegevens wordt er een premie afgegeven, waarna de verzekering kan worden samengesteld. Ook zijn er mogelijkheden voor het bijvoegen van foto’s en taxatierapporten. Op het moment dat de klant de aanvraag volledig heeft ingevuld, is het schip verzekerd onder voorbehoud van acceptatie.

Op dat moment komt de verzekeringsaanvraag bij EOC binnen. Aan EOC de taak om deze aanvraag te beoordelen of we het kunnen accepteren.

"Dankzij FlowFabric kunnen wij nu onze ambitie realiseren om onze klanten binnen 24 uur te verzekeren.”

Ferdy Hoekman - Manager Marketing, Communicatie & Advies

In 8 weken naar een volledige applicatie

“Bij EOC wisten we heel goed wat er in de applicatie moest zitten. Hierdoor hadden we zelf al veel functionaliteiten uitgewerkt. FlowFabric heeft bij ons op locatie ontwikkeld. Dit was een groot voordeel omdat er continue geschakeld kon worden”, vertelt Ferdy.

“Het gehele proces van aanvraag door de klant tot aan acceptatie door EOC is ondergebracht in deze applicatie. Elke aanpassing aan de verzekering gebeurt real-time. Dit betekent dat de aangepaste prijs direct zichtbaar is op het scherm. De aanvraagstraat is een complexe applicatie omdat er heel veel data in ondergebracht is. Denk aan een veel verschillende soorten schepen, elk schip heeft daarbij nog talloze opties. Fantastisch dus dat we het voor elkaar hebben gekregen om in zo’n korte tijd dit gehele proces in een applicatie te bouwen”, aldus Ferdy.

Ferdy vertelt: “Voordat we de applicatie in gebruik hadden, werd er telefonisch of via de website een formulier ingevuld door onze klanten. Dit werd, samen met een verzoek tot offerte aanvraag, bij ons ingediend. Hierna werd er een offerte naar de klant gestuurd, welke geaccepteerd moest worden. Dit werd door een medewerker van EOC weer in het systeem gezet en hierna kreeg de klant een polis.”

“Voor onze klanten duurde het al snel een aantal dagen voordat zij verzekerd waren. Met de applicatie is dit niet meer aan de orde. De klant krijgt nu direct een voorlopige dekking en verzekering onder voorbehoud van acceptatie. Aan de kant van EOC hoeft een aanvraag alleen nog maar online gecheckt en geaccepteerd te worden. Dankzij FlowFabric kunnen wij nu onze ambitie realiseren om onze klanten binnen 24 uur te verzekeren.”

Duidelijkheid & gemak

“Deze nieuwe manier van werken brengt een hoop voordelen met zich mee”, vertelt Ferdy. “Zo is het voor de klant direct duidelijk wat een verzekering gaat kosten. We hebben dan ook bewust gekozen om de klant zo snel mogelijk de hoogte van de premie te geven. Uiteindelijk is het, naast de dekking, het belangrijkst wat de verzekering gaat kosten.”

“Aan de kant van EOC biedt de applicatie veel besparing qua tijd. Onze medewerkers kunnen zich nu meer focussen op het verder helpen van de klanten. We zijn niet meer bezig met administratie, maar met acceptatie. Hierdoor krijgen onze medewerkers ook weer meer plezier in het werk. Omdat ze zich nu kunnen focussen op de passie van de klant, namelijk het zorgeloos laten genieten van hun schip.

De administratie daaromheen heeft een minimale rol gekregen in hun dagelijkse werkzaamheden.”

Daarnaast is er bij EOC ook sprake van jaarlijkse pieken, namelijk tijdens het pleziervaartseizoen. In het voorjaar en de zomer hebben zij daarom enorme piekdrukte. Ferdy geeft aan dat het juist op deze momenten fijn is dat de klanten direct verzekerd zijn en zij slechts op de acceptatie knop hoeven te klikken. “Zo kunnen we veel meer klanten in korte tijd helpen.”

“Het gehele proces doorlopen is teruggebracht naar slechts een paar minuten zowel voor de klant als voor onze medewerkers. We hoeven geen offertes meer over te typen en hebben daardoor meer aandacht voor de klant”, aldus Ferdy.

EOC & FlowFabric

“De samenwerking met FlowFabric hebben we als erg fijn ervaren. Dit komt mede doordat er op locatie ontwikkeld is. Hierdoor was er de mogelijkheid om keuzes te maken en knopen door te hakken. Maar ook als er een vraag ontstond, waren we slechts 1 deur verwijderd van het antwoord. Hierdoor is de applicatie snel en in korte tijd ontwikkelt.”

EOC & FlowFabric

“Met 20.000 klanten vinden we het belangrijk om nog verder te bouwen aan ons (online) applicatielandschap. Onze klanten verdienen de beste service en met FlowFabric zorgen wij dat we hier klaar voor zijn. Het volgende project staat dan ook alweer in de startblokken. We zijn nu de basis aan het neerzetten en hierna is de wens om uit te breiden met meer specifieke applicaties.”

EOC & FlowFabric

“Hoe gaaf zou het bijvoorbeeld zijn als een schipper zijn boodschappen online kan bestellen en dan worden bezorgd bij het eerstvolgende moment dat hij aanmeert? Dit zijn alleen nog maar hersenspinsels hoor, maar wat zeker is, is dat we nog lang niet klaar zijn met het uitbreiden van ons Mendix applicatielandschap.”

Stay in the Flow

Wil je op de hoogte gehouden worden over onze projecten en werkwijze? Schrijf je dan via het formulier hiernaast in voor de FlowFabric nieuwsbrief.

Bekijk ook deze cases