Flowfabric

Brandbook

Het gehele verhaal van flowfabric leest u in het unieke flowfabric brandbook.

Bestel het gratis brandbook

CED

CED is de Europese specialist op het gebied van claimmanagement en schademanagement. Het werk van CED begint bij de schademelding en is volbracht als de schade is uitbetaald. CED behandelt ongeveer een miljoen schadeclaims met een totale schadelast van ruim 2,5 miljard euro. Dit is de core-business van CED, die steeds meer leunt op de optimale inzet van IT. FlowFabric heeft kritisch naar de procesautomatisering van schadeafhandelingen gekeken. Met elkaar realiseerden ze een tijdwinst van maar liefst vijftig procent.

“Een externe kritische blik op onze interne processen was super waardevol. FlowFabric breidde de invoerwizard uit tot het Automatisch Schadeafhandeling Platform waarin alle procesflows rondom claims en dossieropbouw zijn ondergebracht.”

Jan Rubingh - IT-directeur
Schadeafhandeling 50% sneller

CED had op basis van Mendix een invoerwizard ontwikkeld. Echter, zoals de naam al aangeeft, besloeg deze slechts een deel van de keten, het invoeren van claims. Bij het afhandelen van een claim kwam daardoor nog een grote papierstroom kijken en veel handmatig en dubbel werk.

Waarom FlowFabric?

Tijdens een uitgebreide selectieprocedure besloot CED de optimalisatie met FlowFabric te realiseren. “FlowFabric maakte een goede indruk bij ons. De experts toonden aan hoe onze architectuur met Mendix zou werken. Je merkt het gelijk wanneer je met specialisten met een hoog kennis- en ervaringsniveau aan tafel zit. Ook de verzekeringsbranche is al ontgonnen terrein. We konden daardoor al snel met elkaar in oplossingen denken”, aldus Jan.

De bestaande invoerwizard heeft een re-design en re-engineering ondergaan. “Het invoeren van een claim is nu een intuïtief proces geworden. De gebruiksvriendelijkheid is enorm verbeterd. Maar daar houdt de optimalisatie niet op. Een externe kritische blik op onze interne processen was super waardevol voor ons”, legt Jan uit. “FlowFabric breidde de invoerwizard uit tot het Automatisch Schadeafhandeling Platform (ASP). Hierin zijn alle procesflows rondom claims en dossieropbouw in ondergebracht.”

Re-design en re-engineering

Het schadeafhandelingsproces van CED is versnelt. Jan: “Voorafgaand aan de optimalisatie duurde een schadeafhandeling gemiddeld één uur. Omdat we het volledige schadeafhandelingsproces ondergebracht hebben in ASP kunnen we een schade maar liefst 50 procent sneller afhandelen. Dan heb ik het over efficiency en nog niet eens over andere resultaten zoals de kwaliteitsverbetering van onze dienstverlening en het toegenomen gebruikersgemak.”

Naast het schadeafhandelingsproces is ook de productie van de IT-afdeling van CED in een stroomversnelling gekomen. Jan: “We ontwikkelen nu in korte sprints en stemmen continu af met de business. De Agile ontwikkelmethode maakt dat oplossingen beter op hun wensen aansluiten. Zo wordt nu gewerkt aan de aansluiting van verzekeraars (multi tenancy) en verzekerden (mijn-omgeving) op het platform. Sinds 25 juni 2016 wordt het ASP-platform ook door een klant van CED gebruikt. Daarmee is het een SaaS (Software as a Service) oplossing geworden voor claimmanagement. “IT is niet alleen een kostenpost voor CED, maar een manier om onderscheidende diensten te verlenen en zelfs direct omzet te genereren. IT vormt steeds meer het kloppend hart van CED”, besluit Jan.

Download case as PDF