19 October 2020

Vomar Voordeelmarkt

Vomar automatiseert promotieproces met FlowFabric

Supermarktorganisatie Vomar Voordeelmarkt heeft voor het automatiseren en stroomlijnen van haar promotieproces gekozen voor de Promotie Management-oplossing van FlowFabric, expert in ontwikkeling van businessapplicaties. Doel van de samenwerking is om het proces rondom de wekelijkse acties en de promotiefolder minder arbeidsintensief te maken en één versie van de waarheid te realiseren. Het maken en beheren van de promoties is op dit moment een handmatig en daardoor foutgevoelig proces. Bij de totstandkoming van een folder zijn medewerkers van vijf verschillende afdelingen betrokken, van inkoop tot voorraadbeheer en categoriemanagement. Dankzij een koppeling tussen het ERP-systeem en de Promotie Manager is Vomar in staat het proces te automatiseren, prognoses te maken en krijgt de organisatie inzicht in rollen en verantwoordelijkheden.

Kennis retailmarkt
Voor het stroomlijnen van het promotieproces heeft Vomar onder andere informatie ingewonnen bij Superunie, een inkooporganisatie die dertien onafhankelijke retailorganisaties vertegenwoordigt, waaronder Vomar zelf. Uiteindelijk is Vomar met FlowFabric in contact gekomen. De bewezen oplossing, branchespecifieke kennis en pragmatische aanpak van FlowFabric sloten naadloos aan op de wensen van de supermarkt. Doordat het project in sprints van twee weken wordt opgeleverd, gaat de ontwikkeling snel en kan er continu bijgestuurd worden.

Chris Jansen, ICT Manager bij Vomar, over de samenwerking: “We kijken erg uit naar de samenwerking met de specialisten van FlowFabric. Omdat het promotieproces over zoveel verschillende afdelingen gaat, ontbreekt inzicht in het proces en is de foutgevoeligheid hoog. Het automatiseren en stroomlijnen hiervan stond dan ook bovenaan de prioriteitenlijst van onze roadmap richting 2020. Informatie wordt straks niet meer via Excel-sheets uitgewisseld, maar is centraal inzichtelijk voor iedereen. Daarnaast hebben we straks ook de mogelijkheid om via analytics goede prognoses te maken van promotieacties en beter inzichtelijk te maken hoe promoties gepresteerd hebben. Dit helpt ons nog beter te presteren in de dynamische markt waarin we ons bewegen.”

Kjeld Cornelissen, oprichter en CEO van FlowFabric: “Wij zijn op ons best als we echt de rol van kennispartner in kunnen vullen. Dankzij onze focus en jarenlange ervaring in de retailmarkt kunnen wij Vomar dan ook perfect ondersteunen bij deze digitaliseringsstap. Op basis van de goede klik en de kick-off van het project heb ik alle vertrouwen in een prettige en succesvolle samenwerking.”

Naar verwachting gaat de oplossing in oktober 2018 live.