08 October 2018

Softwaretalenten die weten wat ze willen

CV

Maurice Lamme (35) is softwareontwikkelaar bij FlowFabric, waar hij zich heeft gespecialiseerd in Mendix en in business intelligence. Hiervoor heeft hij gewerkt als dj, had hij zijn eigen dj-school en had hij eigen platenlabel. Hij is vorig jaar begonnen met de studie IT & Business aan de Fontys Hogescholen in Eindhoven.

Maurice Lamme “als je gemotiveerd bent, lukt het wel”

Maurice is altijd geïnteresseerd geweest in techniek en was ook als dj altijd bezig met computers. Toen hij niet meer zo vaak in de avonduren van huis wilde zijn na de geboorte van zijn dochters, besloot hij daarom een carrièreswitch te maken naar de IT-wereld. Hij begon aan de studie IT & Business en sinds begin dit jaar combineert hij dat met zijn baan bij FlowFabric.

Voordat hij daar aan de slag ging, heeft hij diverse sollicitatiegesprekken en aanbiedingen gehad – ook dichter bij huis. Toch heeft hij bewust voor een jonge organisatie gekozen. “FlowFabric is opgericht in 2009 en werkt eigenlijk nog steeds als een start-up. De lijnen zijn kort, we zitten dicht op de markt en er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling”, vertelt hij. Zijn fulltimebaan combineren met zijn gezin en een hbo-studie in de avonduren is best pittig, maar is goed te doen. “Omdat ik zo enorm gemotiveerd ben, kost het minder kracht.”

Wat hem vooral aanspreekt in zijn baan is de dynamiek. “Er wordt snel ingespeeld op veranderingen in de markt en ik opereer op het snijvlak tussen business en IT en dat ligt me goed.” Voor sommige mensen zal de flexibiliteit die nodig is om binnen zo’n functie te werken een nadeel zijn, maar voor Maurice is dit juist een pre. “Bovendien wordt bij jonge organisaties vaak veel meer gekeken naar de intrinsieke motivatie van medewerkers, waardoor ontwikkelplannen echt op maat worden gemaakt.”

Weer voor zichzelf beginnen ziet hij voorlopig niet zitten. “Ik kan me hier goed focussen op de IT en mezelf verder specialiseren. Ik heb nu behoefte aan een stabiele basis en fijne collega’s om me heen.”

Wil je ook de interviews met de andere softwaretalenten uit de rubriek “Softwaretalenten die weten wat ze willen” lezen? Klik dan hier voor het gehele artikel op AG Connect. 

Deze tekst is letterlijk overgenomen uit het artikel van AG Connect.