24 May 2016

Roundtable voor lifestyle & fashionbedrijven

De retailwereld trilt op zijn grondvesten. De faillissementen van Miss Etam, Mexx, V&D, Macintosh en de BAS Group staan nog vers in het geheugen. Een ding is zeker…organisaties die niet veranderen en onvoldoende inspelen op het veranderende koopgedrag van de klant, bestaan binnenkort niet meer. Klanten willen nu communiceren en direct kopen via het beste kanaal en op het tijdstip wat hen het beste uitkomt.

blog-retail-events-3

Klaar voor de toekomst
Maar hoe zorg je ervoor dat je als retailer ‘futureproof’ blijft en disruptief bent? Welke stappen onderneem je en vooral welke prioriteiten breng je aan in de transformatie naar een omni-channel leverancier? En niet onbelangrijk…beschik je over het juiste IT-platform om je snel genoeg aan te kunnen passen aan de nieuwe werkelijkheid?

Roundtable 18 februari 2016 voor lifestyle & fashionbedrijven
FlowFabric en HSO nodigen u graag uit voor een roundtable sessie op donderdag 18 februari, waarbij we inzoomen op IT keuzes die ervoor zorgen dat je als retailer snel(ler) kan inspelen op de wensen van uw klanten. Hennie Wesseling zal deze middag uw moderator zijn. Hennie is voormalig CIO van TNT Post en op dit moment als architect en adviseur betrokken bij de transformatie van Koninklijke Auping, om van een traditionele beddenfabrikant naar een omni-channel retailer te veranderen.

U zult worden meegenomen in de uitdagingen die lifestyle en fashionbedrijven vandaag de dag ondervinden, waarbij de business van IT eist om direct met innovatieve oplossingen te komen. Maar zonder visie en doordacht plan slaagt geen enkele IT-strategie. Het event geeft u zicht op ‘best practices’ bij andere bedrijven en behandeld vragen als:

  • Hoe integreer ik meerdere (verkoop)kanalen in mijn huidige IT-systemen?
  • Hoe houd ik mijn artikel-, voorraad-, prijs- en promotie informatie consistent en toch flexibel via alle klantcontactpunten?
  • Deelleveringen versus kostenreductie? Integratie van 3PL dienstverleners?
  • Wat is de beste klantretour strategie voor mijn bedrijf: Vooraf oplossen of achteraf opruimen?
  • Waar plaatsen we de ‘verkooptransactie database’ en wat kan de technologie daarachter zijn?

En niet onbelangrijk: Richt ik voor ieder proces een apart systeem in (CRM, PDM, PIM, OMS, WMS, POS met een los financieel systeem) of breng ik alle processen onder in een ERP-systeem? U voelt ‘m al aankomen, aan beide scenario’s kleven voor- en nadelen. It’s in the mix. Met elkaar gaan we ontdekken welke keuzes van belang zijn. Praktisch, maar zeker ook strategisch! Aan de hand van prikkelende stellingen en praktijkvoorbeelden bij Marlies Dekkers, McGregor Fashion Group en Tricorp. Het evenement is gericht op operationele managers, CIO’s en IT-directeuren.

Programma
13.00 uur         Ontvangst met koffie en thee
13.30 uur         Voorstel ronde aanwezigen
14.00 uur         Presentatie klantcase Marlies Dekkers:
‘Lessons learned op het gebied van strategie, organisatie en IT-beleid’
15.00 uur         Discussie aan de hand van stellingen en praktijkcases
16.30 uur         Afsluiting met hapje en drankje

Locatie
Hotel Van der Valk – Veenendaal (langs de A12).

Inschrijven
Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan info@flowfabric.com