24 May 2016

Retail events – it’s in the mix 2014

Maak de juiste keuzes… en ontdek de aanpak van collega retailers. Met een inspirerende keynote presentatie van Hans Eysink Smeets, Wouter van der Ley als dagvoorzitter en diverse praktijkcases gepresenteerd door o.a. Bruna, DA Retail Groep, De Harense Smid en Miss Etam.

Wie ontmoet U tijdens IT’s in the Mix?
Op het evenement treft u al uw collega-retailers (hoger- en middenmanagement) werkzaam bij de top 250 Nederlandse winkelketens met e-commerce en/of instore in hun portfolio. Met andere woorden: collega’s die ook het succes van de formule willen vergroten en de synergie zoeken tussen online, mobile & instore. Schrijf u nu in via: www.itsinthemix.nl

Meer doen met minder
U krijgt meer kanalen, meer complexiteit en klanten stellen meer eisen… die u moet bedienen met minder middelen. Ontdek hoe collega-retailers deze uitdagingen te lijf te gaan en gebruik IT’s in the Mix om uw prioriteiten te bepalen. De organisatoren Arlande, Cow Hills, FlowFabric, HSO en Slimstock Retail zijn u graag van dienst!

Programma 12 juni 2014

  • 11:30 – 12.30 uur   Ontvangst met broodjes
  • 12.30 – 13.00 uur   Introductie door dagvoorzitter Wouter van der Ley
  • 13.00 – 13.30 uur   Harense Smid: Meer doen met minder!
  • 13.30 – 14.00 uur   DA: Een effectiever promotieproces
  • 14.00 – 14.45 uur   Pauze
  • 14.45 – 15.30 uur   ““Alle oude wetten van de retail blijven geldig”” door Hans Eysink Smeets
  • 15:30 – 16.00 uur   Bruna: Op weg naar een slagvaardige cross- en omnichannel omgeving
  • 16.00 – 16.30 uur   Etam Groep – Transitie van traditioneel winkelbedrijf naar een omnichannelorganisatie
  • 16.30 – 17.00 uur   Wrap up door Wouter van der Ley
  • 17.00 – 18.00 uur   Borrel

Sprekers
Gert van de Beek, Manager Operations (Logistic Department/Repair Center/IT/Call Center)
“Hoe kun je meer kanalen bedienen met minder mensen? Gert van de Beek van HiM Retail, het bedrijf achter consumentenelektronica merken als de Harense Smid, It’s Electronics, Mikro Electro en Megapool legt uit hoe HiM omgaat met actuele ontwikkelingen. Hij gaat in op de lessons learned: een goede online presentatie, een robuust systeem en de juiste optimalisatie tools zijn key  tot meer beschikbaarheid met minder voorraad. Gert blikt ook vooruit op de huidige uitdaging van de retailer: optimalisatie van de assortimenten in de winkels.”

Aart van den Brink, Promo Manager
“DA, de Nederlandse retail organisatie met bijna 400 winkels en bekend van de formules DA Totaal Retail, DA Retailgroep, Mooi Parfumerie en de wholesale organisatie Drogistenunie. Aart van den Brink, Promo Manager bij DA Retail groep, neemt ons mee in de complexiteit van het promotie proces binnen retail organisaties en hoe DA dit proces heeft geoptimaliseerd met de implementatie van de FlowFabric Promotie Manager. Welke uitgangspunten zijn gehanteerd en hoe wordt hiermee haar omni-channel strategie mee ondersteund?”

Hans Eysink Smeets
“Hans Eysink Smeets is een internationaal alom gerespecteerd en bewezen retail consultant. Hij heeft in meer dan 25 landen over 5 continenten projecten gedaan voor toonaangevende bedrijven als Sainsbury, Albert Heijn, Casino en Unilever. Zijn klanten zijn marktleiders in de retailbranche, zoals supermarkten, hypermarkten, banken en autodealers. Hans neemt ons mee in zijn NoCompromise-verhaal: De onthullende waarheid achter de leegloop van onze winkels en toekomsttrends per sector. Ja, de leegstand in onze winkels grijpt om zich heen.

Dat is waar. En verschrikkelijk voor wie er door getroffen wordt. Maar ongeveer een derde van de winkels in Nederland zitten in sectoren waar het aantal winkels juist groeit. Het èchte verhaal gaat namelijk over de enorme uitschieters per sector: de groeiers en dalers. Begrijp de bewegingen in je markt. En zie waar jij zelf staat. En waar je naar toe moeten bewegen.
Hij gebruikt daarbij zijn NoCompromise-positioneringsmodel.”

Elise Hansen, Manager ICT en Procesbeheer
“Bruna wil een strategie implementeren die vraagt om een slagvaardige cross- en omnichannel omgeving. Elise Hansen gaat in op wat dit betekent voor kantoor, ondernemers, processen en het ICT landschap, terwijl het rendement van de ondernemers onder druk staat. Welke route is bewandeld en wat verandert er?”

Francine van Dierendonck – Directeur E-Commerce bij Etam Groep
“Miss Etam is het bekendste en meest geliefde damesmode merk van Nederland, met een hele leuke en loyale klantengroep. Ook deze klantengroep koopt steeds meer online. Onlangs won Miss Etam de Publieksprijs op het Thuiswinkelawardgala voor meest geliefde damesmodesite van Nederland. Die prijs winnen ging niet vanzelf. Een kijkje in de keuken en een blik in de toekomst. Hoe de Etam Groep stap voor stap een echte omnichannel retailer wordt.”