20 October 2016

Relatie Event 2016

Flinke dosis inspiratie tijdens Relatie Event 2016

FlowFabric heeft de afgelopen zeven jaar met heel veel mooie relaties mogen samenwerken. Tijdens het Relatie Event 2016 kwamen we met klanten, partners en collega’s bij elkaar om dit te vieren. En hoe! Het werd een avond die verbond en waar we geïnspireerd werden door niet de minsten. Inspiratie is voor FlowFabric de drijvende kracht achter innovatiedrift en ondernemerschap. Onmisbaar in het realiseren van een droom. Na een heerlijk diner vertrokken we daarom naar het grootste inspiratie-event dat Nederland ooit heeft gekend. In deze blog delen we de inspirerende uitspraken en inzichten die ons hebben geraakt. Ook al is de Ziggo Dome groot, toch zou het zonde zijn om dit binnenkamers te houden.

Niemand minder dan Al Gore, Richard Branson, Bear Grylls en onze eigen Nederlandse Anita Elberse, vertelden over hun reis van droom naar succes. Zij werden stevig aan de tand gevoeld door onder andere Twan Huys, Eva Jinek en Winston Gerschtanowitz. Tijdens deze bijzondere avond kregen wij samen met ondernemend en ambitieus Nederland inzicht in uitdagingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, hun organisatie en de samenleving. Maar ook hoe zij deze hebben overwonnen.

Geniet samen van het uitzicht

Waar alle sprekers het over eens waren is dat je in je eentje niet vooruitkomt. Omring jezelf met anderen en ga samen de uitdagingen aan. Ken elkaars capaciteiten, benut ze ten volste en geniet samen van het uitzicht op de top. De bergtop wel te verstaan. Deze veelgebruikte metafoor heeft Bear Grylls, het gezicht van overleving en outdoor avontuur, letterlijk in de praktijk ervaren. Hij vertelde openhartig over hoe hij samen met het team de top van de Mount Everest beklom en welke ontberingen zij onderweg tegenkwamen. Elkaar achterlaten was geen optie. Om de klim te kunnen maken heb je een team nodig dat zich echt verbonden voelt met elkaar. In het bedrijfsleven is dit volgens Grylls minstens zo belangrijk om topresultaten neer te zetten als tijdens een bergexpeditie.

Zoek talent en vertrouw erop

Richard Branson, self made billionaire, legde in zijn verhaal uit dat zijn tekortkoming hem het inzicht gaf hoe hij zijn successen kon boeken. Branson is dyslectisch, toch was hij degene die een magazine tegen de Vietnamoorlog oprichtte toen hij nog in de schoolbanken zat. Hiervoor leunde hij op het talent om hem heen dat wel de juiste capaciteiten had en leerde hier volledig op te vertrouwen. Hierin schuilt nog steeds zijn succes. Hij heeft er een neus voor ontwikkeld om de juiste talenten te vinden en om deze optimaal te benutten. Hij zoekt bewust naar mensen die béter zijn dan hij. Ook zorgt hij ervoor dat talentvolle mensen uit alle lagen van zijn bedrijven kunnen doorgroeien naar hogere functies, wat resulteert in een hoge inzet en commitment.

Wed op één paard

De Nederlandse Anita Elberse, professor aan de Business School van Harvard, is zeer geïnteresseerd in het zakelijke succes van bijvoorbeeld Beyoncé en LeBron James en heeft hier letterlijk een studie van gemaakt. Waarom komen bepaalde mensen wel in de spotlights en anderen niet, terwijl zij misschien minstens zoveel talent hebben? Waar zij vooral op hamert is dat je als ondernemer juist moet durven wedden op één paard. Durf risico’s te nemen en maak een duidelijke keuze. Als ondernemer wil je vooruit en door investeringen te spreiden houd je er uiteindelijk niets aan over. Ga voor hetgeen waar jij vertrouwen in hebt en durf fouten te maken. Gaat het mis? Leer ervan en ga daarna weer verder.

Maak een verschil met vasthoudendheid

Dat ondernemerschap draait om lef tonen, is wel duidelijk. Dit wordt nog extra bevestigd door de uitspraak van Wallace Stevens die Al Gore, wereldverbeteraar en ondernemer, aanhaalt tijdens zijn pleidooi: “After the final no, there comes a yes, and on that yes the future world depends.” De aanhouder wint, heb het lef om steeds weer door te gaan. Juist daardoor kan je het verschil maken. Daarnaast is een flinke dosis veranderingsbereidheid een belangrijke succesfactor. Als je in staat bent om te veranderen, krijg je steeds weer nieuwe energie om verder te komen.

Screw it, just do it!

Nog meer meekrijgen van de sessies? Kijk dan de aftermovie hier. Wij kijken terug op een geslaagd Relatie Event. Een flinke dosis inspiratie. Zet je ideeën om in beweging. FlowFabric denkt graag met je mee. Om in de woorden van Branson af te sluiten: “Screw it, just do it!”