15 October 2020

Ready for the new Re(t)aility?

U kunt er niet meer om heen, de digitale transformatie vindt ook plaats in de retailbranche. We staan aan de vooravond van grote veranderingen dankzij technologie als IoT, Virtual Reality, Big Data en Machine learning.

Tegelijkertijd veranderen de eisen van de klant met de dag en wordt goede service leveren steeds uitdagender. Waar Amazon haar eerste pakketje onlangs bezorgde met een drone, zet Coolblue een vacature online voor pakketknuffelaar. Daarnaast zetten verschillende organisaties Whatsapp al in als klantenservice, het kan bijna niet gekker. Het gevolg is wel dat de klant steeds meer gaat verwachten: ze zijn prijsbewuster dan ooit, ze verwachten snelle, hoogwaardige service, korte levertijden, gebruiksgemak en ze staan open voor innovatieve producten.

Dankzij nieuwe technologie kunt u als retailer hierop inspelen en bestaande processen verder stroomlijnen zodat u de concurrentie voor blijft. Het is een kwestie van de digitale kansen zien, ze te omarmen en ten volle te benutten om zo verandering teweeg te brengen.

 

PROGRAMMA 5 OKTOBER 2017

 

12:30 – 13.00 uur   Ontvangst

13.00 – 13.15 uur   Introductie door dagvoorzitter Gino Van Ossel

Gino Van Ossel is in Europa één van de belangrijkste retail specialisten. In de afgelopen twee jaar heeft hij de ontwikkelingen op het vlak van retail op de voet gevolgd en formuleert in een snel tempo inzichten, ontwikkelingen, aanbevelingen en waarschuwingen. Gino houdt 24 uur per dag de vinger aan de pols van de shoppende consument. Daarbij komt dat hij tijdens zijn presentatie een goede entertainter blijkt te zijn.

13.15 – 13.45 uur   Praktijkcase: Koninklijke Auping, Frank Scholte

“Aupings Journey, from Manufacturer to Omnichannel retailer” Frank Scholte, CIO bij Koninklijke Auping, neemt je mee in de transformatie die het familiebedrijf Auping aan het doormaken is omdat de eindconsument aan het veranderen is. Dit komt door de digitalisering om ons heen. Auping ervaart dit dagelijks en inspireert je hoe hier als omnichannel retailer mee om te gaan en bedrijfsmodellen hierop aan te passen.

13.45 – 14.15 uur   Praktijkcase: VTwonen, Philip Verhagen

Philip Verhagen, category director bij VTwonen, vertelt hoe zijn bedrijf inspeelt op klantbeleving en de rol van voorraadmanagement gedurende de verschillende fases van de levenscyclus van een product.

– Hoe kun je de toppers in je nieuwe items vooraf identificeren?
– Op welk moment moet je producten die achter blijven bij de verwachtingen saneren en hoe ga je om met onbetrouwbare leveranciers?

14.15 – 14.45 uur   Pauze

14.45 – 15.30 uur   Keynote presentatie Gino Van Ossel

Retailers zien hun online omzet heel snel groeien. Helaas blijkt die online omzet niet altijd even winstgevend.
– Wat zijn de grote margekillers?
– Welke trends zien we hier, en mogen we beterschap verwachten?
– En welke rol speelt logistiek in dit verhaal?

Prof. Gino Van Ossel zoomt in op de uitdagingen en kansen van vandaag én morgen.

 15.30 – 16.00 uur   Praktijkcase: SphereMall, Christian van Someren

“Volgend jaar heeft elke consument zijn eigen gepersonaliseerde online shopping Experience”

Hoe ziet de ideale wereld voor de consument eruit? Hoe ver zijn we? Welke 3 praktische zaken zijn voorwaardelijk voor  gegarandeerd succes?  Christian vertelt je hoe B2B, B2C, retailers en producenten kunnen profiteren van consumer centricity. En hoe je met nieuwe technologie elke consument individual personalised commerce kunt bieden. Kortom fasten your seatbelt!

16.00 – 16.30 uur   Praktijkcase: Lucardi, Theo Koomen

“Het gaat goed met Lucardi”

Naast een sterke online groei opent de juweliersketen nog jaarlijks nieuwe winkels en haalt het omzet uit externe kanalen. Theo Koomen, directeur van Lucardi, gaat in op de specifieke kenmerken van het juweliersvak en hoe Lucardi met haar omni channel strategie zowel online als in de winkels de jaarlijkse groei weet te realiseren:
– Wat zijn de markttrends, waar je op mee kunt liften en welke trends kun je zelf maken?
– Hoe richt je je supply chain zo efficiënt mogelijk in?
– Wat betekent de huidige markt voor de inrichting van je organisatie?
– Welke projecten zijn succesvol gebleken en welke minder?

16.30 – 17.00 uur   Wrap up door de dagvoorzitter

17.00 – 20.00 uur   Borrel + BBQ

Interessant? schrijf je nu in itsinthemix.nl