01 May 2018

Partnership Omnext

FlowFabric en Omnext maken kwaliteit Mendix-applicaties meetbaar.

 

Broncode analyse waarborgt kwaliteit in ontwikkelproces en maakt softwareontwikkeling transparant.

Amersfoort, 1 mei 2018 – FlowFabric, expert in ontwikkeling van businessapplicaties, en Omnext, specialist in geautomatiseerde broncodeanalyse, hebben de handen ineengeslagen om de kwaliteit van Mendix-applicaties meetbaar te maken. Steeds meer software wordt ontwikkeld volgens de continuous delivery-methode en op basis van low code-platformen. Hierdoor wordt software steeds sneller in productie genomen. Voor het borgen van de kwaliteit als integraal onderdeel van het ontwikkelproces, is broncodeanalyse een essentieel instrument. Het doel van de samenwerking is om samen nog betere Mendix-applicaties op te leveren die toekomstvast zijn en bovendien de operationele kosten verlagen.

Transparantie in het ontwikkelproces


Er wordt vaak gezegd dat de meeste kosten rondom software gemaakt worden om de software in de lucht te houden en aanpassingen door te voeren. Door het ontwikkelproces transparant te maken, worden kwetsbaarheden sneller gesignaleerd en ontstaat inzicht in de staat van de software. Zo kan snel en proactief geacteerd worden op eventuele aanpassingen of toekomstige issues. Dankzij automatisering zijn tijdrovende en foutgevoelige handmatige analyses niet meer nodig. Bovendien sluit de toevoeging van broncodeanalyse volledig aan op de huidige governance-eisen in de markt, doordat transparant is wat er wordt opgeleverd en hoe het is gebouwd.

Jaco de Vries, CEO van Omnext: “Geautomatiseerde broncodeanalyses geven zowel de leverancier als de klant inzicht en zekerheid. Het biedt onafhankelijke analyses die bijdragen aan een stabiel en toekomstbestendig applicatielandschap. Net als wij heeft FlowFabric kwaliteit hoog in het vaandel staan, dit merk je in de hele breedte van het team. Hier hoort transparantie naar de opdrachtgever bij en daarin is nu weer een mooie stap gezet. Bij FlowFabric staan ze continu in de verbeterstand en ik kijk er dan ook naar uit om samen te blijven innoveren.”

Kjeld Cornelissen, oprichter en CEO van FlowFabric: “Wij zijn erg enthousiast over deze nieuwe samenwerking. Door het tijdig en continu uitvoeren van broncodeanalyses, helpen wij de onderhouds- en ontwikkelkosten voor onze klanten verlagen en dit geldt ook voor de applicaties die wij zelf bouwen. De resultaten helpen ons en onze klanten om processen, projecten en uiteindelijk zelfs de bedrijfsvoering te verbeteren. Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij FlowFabric en dit was een ontbrekend puzzelstukje. We verwachten veel van de samenwerking met Omnext en kunnen op deze manier de dienstverlening naar onze klanten toe verder uitbreiden.”