31 October 2018

New Hire: Business Consultant

Corette van Valkenhoef aangesteld als Business Consultant bij FlowFabric

Corette van Valkenhoef (31) is als Business Consultant gestart bij FlowFabric, expert in ontwikkeling van businessapplicaties. In deze functie is zij de schakel tussen het team van Mendix-ontwikkelaars en de business van de klant. Het automatiseren van bedrijfsprocessen vraagt om een strategische aanpak. Door continu in gesprek te blijven met de klant over de behoeften van de business, maakt Corette inzichtelijk welke processen gevat kunnen worden in een applicatie die waarde toevoegt aan de bedrijfsvoering. FlowFabric ontwikkelt applicaties volgens de Scrum-methode, wat betekent dat een ontwikkelproject nooit in beton gegoten is. Zowel in het voortraject als voor de finetuning gedurende het ontwikkelproces, speelt de Business Consultant daarom een belangrijke rol.

Voordat Corette aan de slag ging bij FlowFabric, was zij bijna negen jaar werkzaam bij VolkerWessels Telecom. In haar laatste functie als Proces Manager was zij verantwoordelijk voor diverse interne verbetertrajecten met behulp van automatisering. Na enkele jaren de intermediair geweest te zijn tussen de softwareleveranciers en de business, maakt zij nu de overstap naar de leverancierszijde.

Corette over haar aanstelling bij Flowfabric

“De afgelopen jaren heb ik veel bedrijfsprocessen geanalyseerd en verbeterd en dat is precies wat ik nu ook bij FlowFabric ga doen. Alleen dan voor meerdere bedrijven”, vertelt Corette over haar aanstelling. “Mijn doel is om ervoor te zorgen datorganisaties de dingen die zij doen zo efficiënt mogelijk kunnen doen. Dit betekent geen overbodige acties en reductie van foutgevoelige handmatige handelingen. Het komt er op neer dat je met minder effort beter werk levert. Bedrijven worden steeds afhankelijker van software, dus het is belangrijk dat iemand niet alleen maar code kan schrijven, maar ook echt begrijpt waar de business behoefte aan heeft. Een intermediair die niet bang is voor het technische verhaal en tegelijkertijd begrijpt waar de business naar toe gaat, dat ben ik. Na jaren werkzaam geweest te zijn in de telecommarkt kijk ik er naar uit om mijn kennis en ervaring in te zetten binnen andere branches. FlowFabric is een jonge en innovatieve organisatie en ik heb er zin in ommet het team aan de slag te gaan.”

Kjeld Cornelissen, oprichter en CEO van FlowFabric over corette

“Wij zijn erg blij met de toevoeging van Corette aan het team. Haar ervaring bij VolkerWessels Telecom, al jaren klant van FlowFabric, maakt dat zij precies begrijpt waar de business behoefte aan heeft. Door altijd te focussen op de business case in plaats van de technologie, leveren wij echt toegevoegde waarde voor onze klanten. Dat is precies waarom onze organisatie ieder jaar blijft groeien.”