31 January 2020

My first week at FlowFabric as Talent Acquisition Specialist

Wie is Annemieke?

Ik ben Annemieke, 26 jaar en na drie jaar als HR-medewerker/IT-recruiter een mooie baan gehad te hebben bij een detacheringsbureau, leek het mij een interessante nieuwe stap om voor één specifiek bedrijf te gaan werven, zodat ik zelf goed kan zien waar de nieuwe medewerkers terecht komen.

Waarom ben je bij FlowFabric gaan werken?

In mijn zoektocht naar een leuk, informeel bedrijf kwam ik de vacature van Talent Acquisition Specialist bij FlowFabric tegen! In de vacature en ook in de gesprekken merkte ik dat dit een rol was waarin ik veel ruimte zou krijgen om zelf te ontdekken en te experimenteren wat wel of niet werkt. Daarbij voelde ik dat er veel vrijheid geboden werd voor nieuwe ideeën en viel het me op dat de mensen die ik sprak enthousiast waren over hun werk, daarbij open staan voor elkaar en mee willen denken. Daarnaast leek het mij ook leuk om de ontwikkelingen in een groeiende organisatie mee te maken, omdat er dan genoeg beweging is en genoeg te leren is. Na de gesprekken bij FlowFabric was de keuze dan ook snel gemaakt!

Heb je makkelijk je draai kunnen vinden?

Ja, eigenlijk ging dat heel snel! Naast een aantal introductiepresentaties waarin ik het bedrijf goed kon leren kennen, had ik vrij snel al genoeg om handen om lekker bezig te zijn. Wat ook erg helpt is dat iedereen hier heel erg samenwerkingsgericht is. Ik merk dat als ik één vraag stel, direct een uitgebreid antwoord krijg en mensen direct ook meedenken over wat voor mij wellicht nog meer relevant is om te weten over het bedrijf of de manier van werken. Waarbij een gesprek vrijwel altijd steevast eindigt met: als je meer wil weten of hulp nodig hebt, loop dan gerust weer even langs! Daarnaast vind ik het hier een fijne, gezellige werkomgeving en dat helpt natuurlijk ook!

Welk moment was het leukst?

Eigenlijk zijn er twee momenten waar ik niet uit kan kiezen:

  • Het moment dat ik een kandidaat aan de telefoon sprak die nog niet zo bekend was met ons bedrijf en met Mendix, maar in het gesprek over wat we doen en hoe we dit doen hier wel super enthousiast over werd en langs wilde komen. Dan leg ik echt met een big smile de telefoon neer en kan ik niet wachten om te ontdekken of de klik er in het gesprek ook is!
  • De spelletjesavond en daarbij specifiek het moment dat we met ons team tegen alle verwachting in – last minute – het potje Codenames nog wonnen.
Waarom moeten je vrienden ook bij FlowFabric komen werken?

Als je graag dingen wil leren en ontdekken, wil samenwerken met enthousiaste mensen en in een relaxte, motiverende sfeer, dan zou ik het wel weten!