02 August 2018

My first month…

 

Mijn eerste maand als Mendix consultant bij FlowFabric – Steven de Lange

De indrukken van de eerste maand bij je nieuwe job blijven je vaak voor altijd bij. Nieuwe mensen, een nieuwe manier van werken, nieuwe werkzaamheden, allemaal factoren die indruk op je maken. Hoe is zo’n eerste maand bij FlowFabric nu eigenlijk? Steven de Lange, Mendix Business Consultant bij FlowFabric vertelt erover.

Wie is Steven de Lange en hoe ben je bij Flow terecht gekomen?

Foto Steven

Steven is sinds 2 juli werkzaam als Mendix Business Consultant bij FlowFabric. Hiervoor heeft hij eerst zijn bachelor Technische Bedrijfskunde gedaan aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Tijdens zijn bachelor heeft hij stage gelopen bij Capgemini, hier heeft hij voor het eerst gewerkt met Mendix. Nadat Steven zijn diploma had gehaald wilde hij graag in het buitenland verder studeren, dit is de master Global Production Engineering & Management geworden in Warschau. Tijdens zijn master heeft hij gewerkt voor Shell en Adidas, een mooi CV voor iemand die net is afgestudeerd. Steven vertelt over zijn eerste maand bij FlowFabric

Na het behalen van mijn master in Polen ben ik op zoek gegaan naar een baan in Nederland, ik wilde namelijk graag terug komen. Tijdens deze zoektocht ben ik in contact gekomen met een recruiter en zij wees mij op de vacature van Mendix consultant bij FlowFabric. Ik ben toen naar Nederland gevlogen voor het sollicitatiegesprek. Dit beviel van beide kanten zo goed, dat we er direct uit waren. Twee weken later (2juli 2018) ben ik begonnen bij FlowFabric.

Hoe zag je eerste maand eruit?

Mijn eerste maand is voorbij gevlogen. De eerste week ben ik begonnen met het voeren van kennismakingsgesprekken met mijn collega’s en heb ik trainingen gevolgd bij Mendix in Rotterdam. Dit was de Mendix Introduction course, hier heb ik mijn Mendix Rapid Developer certificaat gehaald. Daarna ben ik mij gaan verdiepen in de promotiemanager, dit is een applicatie van FlowFabric die we bij veel retailers implementeren. In mijn tweede week ging ik meteen al naar de klant, dit is het ontwikkelen en implementeren van promotiemanager bij Blokker. Hier ben ik meteen aan de slag gegaan met het oppakken van verschillende kleine opdrachten, in overleg met de lead consultant. Ik kon bij alle collega’s terecht en heb veel kunnen vragen en oppakken.

Heb je makkelijk je draai kunnen vinden?

De eerste periode bij FlowFabric heb je veel introducties en helpen de collega’s je wegwijs te maken. Ik kreeg een buddy aangewezen bij wie ik met al mijn vragen terecht kon en die mij wegwijs maakt binnen FlowFabric. Ook tijdens de introductietrainingen worden veel vragen beantwoord en krijg je een goed beeld wie wat doet en bij wie je terecht kunt met bepaalde vragen. Onder de collega’s hangt een fijne sfeer en iedereen staat voor je klaar.

Ik heb gemerkt dat er hard gewerkt wordt en iedereen zich 200% inzet voor een project. Ook over de werkwijze van FlowFabric, Scrum, heb ik veel kunnen leren. Ik had hier al veel over geleerd tijdens mijn studie, maar merk nu pas echt hoe effectief het werkt. Door te werken met Scrum worden risico’s geminimaliseerd en kunnen klanten heel flexibel zijn met het opstellen van hun requirements. Hierdoor sluit het eindproduct heel goed aan op wat de business nodig heeft.

Op welke opdracht zit je nu?

Ik zit nu bij Blokker in Amsterdam. Hier bouwen en implementeren we de promotiemanager.

Welk moment was het leukst?

Het leukste moment was het einde van de tweede week, toen mocht ik al echt aan de slag. Ik ging naar de klant en kon direct waarde bieden, dit gaf een heel trots gevoel. Doordat alle opdrachten in kleine stories zijn ingedeeld heb je vaker succesmomenten, namelijk wanneer een story succesvol is afgerond.

Hoe zou je FlowFabric omschrijven met je huidige ervaringen?

FlowFabric is echt een expert op het gebied van low code application development met Mendix. Alle collega’s hebben veel kennis, en hier kan ik erg veel van leren. We zijn niet alleen goed in het bouwen van applicaties, maar ook in het doorgronden van business processen. Tijdens een project zitten we er bovenop en wordt alles goed gemanaged, waardoor de klant en de consultants weten waar ze aan toe zijn. We denken echt mee met de klant.

Waarom zouden anderen ook bij FlowFabric moeten komen werken?

Omdat je de kans krijgt om in een mooi en groeiend bedrijf te stappen. Maar ook de markt waarin FlowFabric opereert is groeiend, dit betekent veel goeds voor de toekomst. FlowFabric is een flexibele werkgever, alles kan zolang je je best doet en je werk succesvol afrondt. Ook is er ruimte om te ondernemen binnen het bedrijf. Iedereen staat open voor nieuwe ideeën en positieve verandering. Er wordt veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling en hier word je ook in gestimuleerd. Er werken leuke collega’s, er is onderling persoonlijke interesse en iedereen maakt tijd voor elkaar vrij. Er wordt niet verwacht dat je alles meteen zelf moet kunnen, maar iedereen staat voor je klaar en stelt zich behulpzaam op.