30 June 2016

Mendix World 2016

Innovatie en digitale transformatie tijdens Mendix World 2016

Twee dagen Mendix World. Voor FlowFabric stonden deze dagen gelijk aan een flinke dosis inspiratie, een groot compliment, een nek-aan-nekrace tijdens de Internet of Things hackathon en de onthulling van de grootste release van Mendix tot nu toe. 7 en 8 juni bruiste het in de Van Nelle fabriek te Rotterdam. Meer dan 2700 mensen kwamen af op deze internationale conferentie op het gebied van innovatie en digitale transformatie. We blikken met veel plezier terug. Kijkt u mee?

Delivery Excellence Award EMEA

FlowFabric viel dit jaar in de prijzen. Met trots namen wij tijdens Mendix World de ‘Delivery Excellence Award EMEA’ in ontvangst. Michel Vermeer, Director Channel Sales EMEA bij Mendix: “FlowFabric hanteert sinds haar oprichting een uitzonderlijk hoge kwaliteitsstandaard voor alle applicaties die zij bouwen op het Mendix-platform. Mendix is continu in ontwikkeling maar het verkrijgen en behouden van tevreden klanten staat te allen tijde centraal. Partners als FlowFabric spelen daar een cruciale rol in. FlowFabric slaagt er keer op keer in om complexe vraagstukken op een intuïtieve en eenvoudige manier aan de eindgebruiker te presenteren waardoor ze de terechte winnaar zijn van de Delivery Excellence award.

Mendix World 2016 (2)Internet of Things Hackathon

Tijdens Mendix World hebben we niet alleen prijzen in ontvangst genomen. We hebben gewerkt, en hard ook. Met de hackathon werden teams uitgedaagd om binnen 24 uur een geavanceerde IoT-applicatie te ontwikkelen. Maar liefst twee FlowFabric-teams deden mee aan deze nek-aan-nekrace. Van opgeven was geen sprake. De hele nacht werd gewerkt aan deze twee concepten. Hier leest u meer.

KLM presenteert

Ook een reeds bewezen case van FlowFabric werd uitgelicht. KLM presenteerde de tracking applicatie om het materiaal van hun engineers te lokaliseren. Deze applicatie werd binnen enkele weken ontwikkeld in samenwerking met FlowFabric op basis van het Mendix-platform. Hans Luijendijk, Business Enterprise Architecture & Strategy director bij AFI KLM E&M: “Iedereen in onze sector probeert doorlopend de efficiency te verbeteren en kosten te reduceren. Onze equipment tracking app toonde ons hoe krachtig een ontwikkeling als het Internet of Things is. We staan pas aan het begin van de mogelijkheden om het Mendix-platform in te zetten om onze engineers digitaal te ondersteunen en onze bedrijfsvoering te verbeteren.”

De nieuwste release van Mendix

Mendix zelf heeft ook niet stil gezeten en greep Mendix World 2016 aan om de nieuwe release van haar platform Mendix 7 aan te kondigen. Voor deze omvangrijke release heeft Mendix innovaties doorgevoerd voor de snelle ontwikkeling van een nieuwe generatie smart apps. Met het gebruik van het open platform ecosysteem van Mendix, voorziet Mendix 7 in drag-and-drop connectors met best-in-class IoT, big data en machine learning platforms en -diensten. Het beschikt over een web modeler die het platform beschikbaar maakt voor een breder publiek én een connector kit om snel en gemakkelijk integraties te realiseren. Om digitale innovatie op schaal te managen, is geautomatiseerde testing en performance monitoring mogelijk.

Dit zijn de highlights van twee dagen Mendix World. Wilt u hier volgende keer zelf getuige van zijn? Dan bent u nu alvast van harte uitgenodigd. In tussentijd houden we u ook graag op de hoogte van relevante ontwikkelingen. Houd onze website in de gaten of laat uw gegevens achter voor een afspraak.