30 April 2018

Meet the Insights Team

Meet the Insights team!  Wat FlowFabric betreft wordt 2018 het jaar van Insights. Ons FlowFabric Insights team helpt klanten inzicht te realiseren op basis van duidelijke kpi’s en individuele behoeften en gaat geen uitdaging uit de weg. Business Consultant Jurren Pen stelt het team voor.

Het FlowFabric Insights-team ondersteunt klanten met business intelligence

Steeds vaker krijgen we bij FlowFabric de vraag of wij diepgaande analysefunctionaliteiten kunnen toevoegen aan onze Mendix-applicaties. Mede door de steeds verdergaande digitalisering en veeleisendheid van hun klanten, worden organisaties gedwongen sneller beslissingen te nemen. Om hieraan te kunnen voldoen, is het cruciaal dat realtime data snel en eenvoudig inzichtelijk is. Het FlowFabric Insights-team, onder leiding van Jurren Pen, zet zich dagelijks in om klanten hier door middel van business intelligence in te ondersteunen. Tijd om het team te leren kennen!

BI: analyse, ontwikkeling en support

Het afgelopen jaar is het Insights-team flink gegroeid. Dat is natuurlijk niet voor niets, want inzicht in de beschikbare data heeft een steeds prominentere plaats op de agenda gekregen. Jurren Pen vertelt: “Ik ben bij FlowFabric gestart als projectmanager, maar ik kwam er al snel achter dat ik het nog veel interessanter vind om over problemen mee te denken met de klant en daar natuurlijk een passende oplossing voor te bedenken. Om dynamische rapportages en dashboards toe te kunnen voegen aan Mendix-applicaties, heeft FlowFabric een innovatief framework ontwikkeld, namelijk FlowFabric Insights. Toen vorig jaar de vraag naar business intelligence steeds groter werd, heb ik als het ware dit onderdeel van de organisatie naar me toegetrokken. Ondertussen zijn we met een team van vijf mensen, van consultants tot support. Naast mijzelf zijn dat Maurice Lamme, Jim Schoorl, Robin Sonneveld en Mark Post. Wat ons betreft wordt 2018 echt het jaar van Insights. Iedere klant heeft zijn unieke vraagstuk en ons team is er klaar voor om hier een passende oplossing voor te vinden.”

Toegevoegde waarde uit je Mendix-applicatie

Er zijn geen standaard-dashboards die voor iedere klant toepasbaar zijn. Pen: “Bijna iedere klant herkent problemen in zijn of haar processen. Op basis van Mendix helpen wij om deze processen te verbeteren, maar wat doe je als de applicatie staat? Hoe zorg je er dan voor dat je er de maximale toegevoegde waarde uit haalt? Mendix-applicaties slaan heel veel data op, maar het is moeilijk om deze inzichtelijk te krijgen.

Met Insights zorgen we ervoor dat dit inzicht gerealiseerd wordt en strategisch kan worden ingezet. Zo kun je continu blijven optimaliseren. Insights is dus eigenlijk een onmisbare aanvulling op Mendix-applicaties, je creëert echt een totaaloplossing. Iedere applicatie is anders, net als het vraagstuk. Dat maakt het werken in het Insights-team ook zo uitdagend. Wij begeleiden onze klanten bij het vaststellen van de kpi’s en de benodigde visualisaties. Zo komen we samen tot effectieve dashboards.”