Flowfabric

Brandbook

Het gehele verhaal van flowfabric leest u in het unieke flowfabric brandbook.

Bestel het gratis brandbook

18 May 2020

Vacature: Marketing Manager

Ben jij een bouwer met een ondernemend karakter, die met een knallende marketing en communicatie strategie twee verschillende merken succesvol weet te mergen? Wil jij twee enthousiaste en innovatieve partijen één gezicht geven naar buiten toe, maar ook intern zorgen dat we in de communicatie één bedrijf zijn waarin men dezelfde taal spreekt? De eerste stappen naar een gezamelijke bedrijfsvoering voor FlowFabric en Mansystems zijn al gezet, maar in deze sleutelpositie ben jij onmisbaar voor het succesvol bouwen aan een nieuwe, gezamelijke identiteit, passend bij onze organisatiecultuur, dienstverlening en doelstellingen!

de context

Mansystems en FlowFabric zijn twee succesvolle IT-consultancy bedrijven die in maart door middel van een fusie de krachten gebundeld hebben met het oog op verdere expansie. Beiden zijn informele, platte organisaties en toegewijd Mendix Partner. Wat inhoudt dat we IT-oplossingen bouwen met Mendix (een low-code platform) als tool. We werken daarbij voor verschillende sectoren en ontwikkelen in no-time de beste apps voor onze klanten. Voorbeelden van klanten voor wie we werken zijn: Etos, Rituals, BAM, Unica, Eneco, Enexis, Monuta en Zilveren Kruis. Momenteel zijn we 185 man (en vrouw) groot, hebben we drie kantoren in Nederland (Amersfoort, Rijsenhout en Barneveld), drie kantoren in Duitsland en zijn er plannen voor verdere internationale uitbreiding.

Jouw rol

Als Marketing Manager zet jij de overall marketing, employer branding en communicatie strategie uit voor het mergen van de twee merken en ontwikkel je een plan voor de bijbehorende acties. Dit plan rol je uit, waarbij je de juiste partijen weet te betrekken en leiding geeft aan drie gedreven collega’s (de Marketing Coördinator Nederland, de Branding Designer
en de Digital Designer). Doel is het creeëren van één brand, één identiteit, fantastische landenspecifieke en productspecifieke marketing campagnes, een gezamelijke storyline en huisstijl (zowel digitaal als bijv. de aankleding van de panden) waarmee we de juiste salesleads en talentvolle nieuwe collega’s aantrekken. In deze rol rapporteer je aan onze Sales en Marketing Directeur en werk je nauw samen met sales, HR en externe partijen zoals Mendix, maar ook externe partijen die je zelf in de arm neemt om de doelen te realiseren. Dit is een verantwoordelijke job, waarin veel werkzaamheden nog opgezet moeten worden. Wij willen jou met jouw expertise alle ruimte geven om deze rol zo goed mogelijk te vervullen!

wat je meebrengt
 • Minimaal een opleiding op HBO/WO niveau;
 • Minimaal 5-8 jaar relevante ervaring in een leidinggevende Marketing & Communicatie functie binnen de B2B markt;
 • Een proven track-record in medior/senior marketingposities in zowel de techbranche als op internationaalniveau;
 • Ervaring met het vervullen van een vergelijkbare rol in een fase van fusie is een sterke pré;
 • Je bent ondernemend, in staat om prioriteiten te stellen en hebt een pragmatische mindset;
 • Je bent in staat je omgeving te enthousiasmeren voor out-of-the box plannen en je team te coachen;
 • Je spant je in om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied en de markt en past deze kennis proactief toe;
 • Vloeiende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Gevoel voor humor!
Het Aanbod
 • Om en nabij de 185 slimme, sociale en enthousiaste collega’s;
 • Mooie marktconforme arbeidsvoorwaarden;
 • Een organisatie die jou alle ruimte en middelen wil geven om deze rol een succes te maken;
 • Veel leuke uitdagingen en kansen (ook op het vlak van internationale uitbreiding) om jezelf in vast te bijten en om jezelf verder te ontwikkelen;
 • Een flexibele werkgever, waarbij aandacht is voor werk-prive balans;
 • Ook handig: een leaseauto, telefoon en laptop;
 • En last but not least: fantastische borrels, spelletjesavonden, mooie feestjes, LAN-party’s en nog meer!
Werkgever

Als grootste internationale Mendix partner helpen wij onze klanten met verhelderen, optimaliseren en flexibel maken van verschillende operationele processen. Dit doen wij door applicaties te ontwikkelen op basis van het Mendix Platform.

Onze klantenkring is zeer divers, waarbij de focus ligt op de branches Retail, Bouw en Industrie, Service Excellence en Insurance. We zijn continu bezig met het bedenken en realiseren van technisch slimme, en kwalitatief hoogstaande oplossingen. We werken hard, wat we graag afwisselen met de nodige ontspanning. Hier worden actief zowel vanuit de organisatie als collega’s mooie activiteiten voor georganiseerd. Daarbij geldt; iedereen is overal welkom, maar niets is verplicht.

ONZE EERSTE KENNISMAKING

We kijken ernaar uit met je in contact te komen! De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken en een afspraak waarbij we je zullen vragen om een case voor te bereiden. I.v.m. Covid-19 vinden deze afspraken naar verwachting virtueel plaats. We ontvangen graag jouw sollicitatie middels cv en een toelichting zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 5 juni 2020 via hr@FlowFabric.com. De eerste kennismakingen zullen gepland worden in de week van 8 juni 2020.

Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contactopnemen met Annemieke de Hoop (Talent Acquisition Specialist) via +31 683286275, voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Kjeld Cornelissen (Directeur Marketing en Sales) via +31 627149970.

 

Drop je CV

 • UW GEGEVENS

 • Drop files here or