27 March 2020

Karssen en Pijselman versterken Raad van Commissarissen Mansystems en FlowFabric

Barneveld, 27 maart 2020 – Robert Pijselman (53) en Marcel Karssen (58) zijn aangesteld als commissaris in de Raad van Commissarissen (RvC) van Mansystems en FlowFabric. Naast toezichthouden, vervullen zij de rol van adviseur en inspirator gericht op het verwezenlijken van het groeipotentieel. Robert vervult de rol van chairman en Marcel stelt zich op als klankbord in zijn rol van commissaris. Met de toetreding van Robert en Marcel is de RvC compleet die verder bestaat uit Crevan O’Grady en Joerg Klasmeyer. Gezamenlijk adviseren zij de nieuwe organisatie die ontstaan is na de fusie van Mansystems en FlowFabric begin maart.

Met de uitbreiding van de RvC met Robert en Marcel is de raad van commissarissen goed vertegenwoordigd op verschillende gebieden. Robert brengt waardevolle ervaring met zich mee om de nieuwe organisatie naar een hoger niveau te tillen. Hij bekleedde de afgelopen jaren de functie van CEO en investeerder in IT- en Telecombedrijven. Bovendien heeft hij diverse posities in de RvC van organisaties vervuld en dat doet hij nog steeds. Op dit moment is hij bijvoorbeeld ook actief als Chairman in de RvC van de Software Improvement Group en PQR. Marcel brengt 40 jaar ervaring mee, waarvan 30 jaar in financiële en operationele managementfuncties in de software-industrie. Met name de ervaring bij het low-code platform Mendix is van grote toegevoegde waarde. Hier is hij werkzaam geweest als CFO en was hij verantwoordelijk voor finance, legal, HR, recruitment en IT.

Robert Pijselman over zijn aanstelling: “De combinatie van de technische kennis van Mansystems en de marktgerichte aanpak van FlowFabric biedt de mogelijkheid kwalitatief hoogwaardige oplossingen te ontwikkelen voor verschillende markten. De ondernemingen bieden een goede mix van talent, kennis en kunde in een wereld die steeds meer low-code toepassingen gebruikt. Ik kijk er naar uit om de teams te ondersteunen met de kennis en ervaring die is samengebracht in de RvC.”

Marcel Karssen voegt toe: “Mansystems en FlowFabric zijn beide snelgroeiende Mendix partners, waarmee het in mijn tijd bij Mendix al prettig samenwerken was. Toen ik hoorde over de fusie van beide bedrijven was ik dus direct enthousiast. Samen kunnen deze Mansystems en FlowFabric nog meer succes boeken. Ik kijk er naar uit om hieraan bij te dragen en het management te ondersteunen als adviseur.”

Arnold Zwart, CEO van Mansystems, over de uitbreiding van de RvC: “Als CEO van Mansystems en FlowFabric ben ik erg blij met de aanstelling van beide heren in de Raad van Commissarissen. Zij zijn van grote toegevoegde waarde met de kennis en ervaring die zij meebrengen. Er was direct een klik en een vertrouwd gevoel. Met elkaar kunnen we de groeiambities waarmaken en streven naar nog meer succes.”