09 July 2018

Invite: Ortec Masterclass

27 september 2018

Van plannen op onderbuikgevoel naar onderbouwde besluitvorming.

De snel veranderende wereld waarin we leven, creëert een vraag die steeds lastiger te voorspellen is. Bij het inplannen van de buitendienst spelen dan ook veel variabele factoren mee. Je hebt te maken met verschillende locaties, variërende werkzaamheden en de inzet van eigen personeel in combinatie met inhuur via onderaannemers. Hierdoor moeten jij en je collega’s in een kort tijdsbestek beslissingen nemen om de talrijke opdrachten, medewerkers, klanten en tijdstippen nauwkeurig op elkaar af te stemmen. In samenwerking met planningsexperts op het gebied van wiskundige optimalisatie- bieden wij jou een unieke masterclass aan, die ingaat op de toegevoegde waarde van slimme rekenkracht op bestaande processen. Deze masterclass is speciaal ontwikkeld voor onze relaties in de bouw en installatietechniek en sluit dus volledig aan op complexe plannings- en optimalisatievraagstukken binnen
jouw sector.

Programma
 • 13:00 Inloop met koffie en thee 
  • Je wordt ontvangen met koffie, thee en wat lekkers in de ORtap op de 8e etage van het ORTEC hoofdgebouw in Zoetermeer.
 • 13:30 Welkom door FlowFabric en ORTEC
 • 13:45 College: Ontdek de kracht van wiskundige optimalisatie.
  • De wereld kan niet meer zonder optimalisatie. Steeds meer bedrijven passen wiskundige modellen toe om hun processen te optimaliseren en de concurrentie voor te blijven. Denk aan Google, KLM, Amazon en Netflix. De kracht van wiskundige optimalisatie is daarmee dichterbij dan je denkt. Maak in deze sessie kennis met de eindeloze mogelijkheden van wiskundige optimalisatie en wat dit ook voor jouw organisatie kan betekenen.
 • 14:15 De game: Maak het beste Field Service plan! 
  • Ga de uitdaging aan om tot het meest efficiënte plan voor uw buitendienst te komen! Wij nemen je mee in een tweetal praktijkcases, waarbij je op de stoel zit van de planner. Je wordt uitgedaagd om binnen de gestelde tijd een plan op te leveren, waarbij je zo efficiënt mogelijke routes voor je monteurs uitstippelt. Maar pas op dat je de gestelde criteria en restricties niet overschrijdt.
 • 16:00 Optimalisatie in de praktijk
  • Praktijk Case
 • 16:30 Afsluiting en netwerkborrel
  • Praat nog na over de opgedane kennis en ervaringen tijdens een borrel met hapjes in de ORtap van ORTEC.
Over FlowFabric & Ortec

FlowFabric en ORTEC kunnen planningsvraagstukken van B2B en B2C organisaties optimaliseren met één geïntegreerde oplossing. Denk hierbij aan slimme afstemming van veel opdrachten, medewerkers, klanten en tijdstippen. Gezamenlijk hebben we al ervaring met procesoptimalisatieprojecten in de bouw-, installatie- en energiesector. Een van de uitdagingen die we het hoofd hebben geboden is een B2C planningsuitdaging, waarbij “time slot booking” onderdeel was van de slimme oplossing. Concreet houdt dit in dat de consument via een portal zelf afspraken met de organisatie kan inplannen op een efficiënte en klantgerichte manier. De expertises van FlowFabric en ORTEC zijn complementair aan elkaar. FlowFabric helpt organisaties bij het doorgronden van complexe processen, en bouwt op basis van het Mendix ontwikkel platform, gebruiksvriendelijke business applicaties ter ondersteuning. De expertise van ORTEC op het gebied van besliskunde biedt uitkomst bij het oplossen van planningsvraagstukken. Gezamenlijk kunnen we onze klanten goed ondersteunen bij het behalen van hun business doelstellingen.