17 October 2020

Intratuin optimaliseert artikelbeheer

Intratuin heeft besloten het artikelbeheer van ruim 700.000 artikelen te professionaliseren en gereed te maken voor verdere (internationale) groei. Om dit te realiseren neemt het tuincentrum FlowFabric in de arm. Deze expert in ontwikkeling van business applicaties brengt het artikelbeheer onder in een Product Data Management en Product Information Management applicatie. Hierdoor wordt het proces van productoriëntatie tot en met de verrijking van de productinformatie sneller, efficiënter en flexibeler. Bovendien wordt de databeheerafdeling ontzorgd en de systeembelasting verlaagd, terwijl de service richting de ondernemers van de vestigingen juist wordt verbeterd.

In de applicatie van FlowFabric dient Product Data Management (PDM) als voorportaal van productoriëntatie van bijvoorbeeld tuinsets en -kussens. PDM voedt de ERP-omgeving met de informatie van producten die daadwerkelijk aan het assortiment van Intratuin worden toegevoegd. Product Information Management (PIM) verrijkt deze met tekst en beeld voor een eenduidig beeld richting alle kanalen ten uitvoer van de omnichannel-strategie. Parralel aan de realisatie van deze applicatie ondergaat de ERP-omgeving een update.

Intratuin heeft de zelfstandigheid van ondernemers van de Intratuinvestigingen hoog in het vaandel staan. Daarom heeft het tuincentrum naast het verplichtte kernassortiment ook aanvullende assortimenten die ondernemers kunnen afstemmen op lokale behoeften. Doordat de ondernemers zelf kunnen inloggen en bestellingen plaatsen, wordt een uitwisseling van spreadsheets met de centrale en lokale databeheerafdeling voorkomen. Het invoeren van data en de controle en verrijking van data is dan één proces.

Van alle partijen die we gesproken hebben, begreep FlowFabric ons het best”, aldus Michaël Roestenburg, IT- en projectmanager bij Intratuin. “We stonden versteld van hun kennis van retailprocessen. Hierdoor weten de experts van FlowFabric de applicatie optimaal aan te laten sluiten op onze business.

Wat daarbij ook helpt is dat we met FlowFabric in korte iteraties ontwikkelen. De Agile werkwijze was nieuw voor ons, maar bewijst zich snel. Met deze optimalisatie leggen we een stevige basis voor nu én een flexibele basis voor de toekomst. Gelijk na de livegang zetten we vervolgstappen, maar we kijken ook verder. Het artikelbeheer is gereed voor voor verdere (internationale) groei.

FlowFabric is enthousiast over de samenwerking. Business Development Manager René Tusveld licht toe: “We halen veel voldoening uit het optimaliseren van processen zodat dat data goed benut kan worden. Intratuin heeft een omvangrijk assortiment en wil daarin heel flexibel zijn richting de vestigingsondernemers. Dit maakt de verdere automatisering en optimalisatie een mooie uitdaging. Eentje die ons op het lijf geschreven is. Met de oplossing dragen we bij aan het succes van Intratuin. Daar doen we het voor.”