27 March 2020

Hoe corona proof ben jij bezig?

Hoe Corona Proof ben jij?

De strijd die we op dit moment voeren met het Coronavirus vraagt van iedereen aanpassingen. Er zijn op dit moment mensen in vitale beroepen die extra bijzetten en heel hard werken. Daarnaast hebben we de extra kwetsbaren die extra vatbaar zijn voor het Coronavirus. Wat kunnen we doen om deze mensen te helpen?

Wij hebben een checklist gemaakt van 10 punten waarbij je aan kunt geven hoe corona proof jij bent. Voor elke actie krijg je 1 punt. Hoeveel punten heb jij deze week al verzameld?  Voor het totaal aantal punten zullen wij per week €500,- doneren aan Het Rode Kruis, De Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) en Het Nationaal Ouderenfonds. Tijd dus om punten te gaan verzamelen!

Corona proof checklist:
  1. Ik heb boodschappen gedaan voor een persoon dat binnen de corona risicogroep valt.
  2. Ik heb 30 minuten bewogen.
  3. Ik heb voldoende groente en fruit gegeten (zie richtlijnen voedingswijzer).
  4. Ik heb minimaal 1,5 meter afstand gehouden tijdens het boodschappen doen.
  5. Ik heb iemand met een vitaal beroep een hart onder de riem gestoken.
  6. Ik heb 15 keer mijn handen gewassen.
  7. Ik heb geen handen geschud.
  8. Ik spreek mijn vrienden en familie alleen nog via de telefoon of WhatsApp.
  9. Ik heb een lokale ondernemer extra steun gegeven door gebruik te maken van zijn dienst of product.
  10. Ik heb mijn kind iets nieuws geleerd.

Laat ons in je reactie op Linkedin weten hoeveel punten jij al hebt verdiend. Stuur een foto of filmpje mee om te laten zien hoe jij aan je punten komt. We willen natuurlijk zoveel mogelijk punten verzamelen, om zo te zorgen dat we de extra hulp kunnen geven aan de mensen die het op dit moment hard nodig hebben!