18 October 2018

Flow’s kernwaarde: plezier

Weten hoe wij met plezier omgaan? Lees hier meer over één van de drie belangrijke kernwaarden van FlowFabric.

Wie zijn ze?

Bij FlowFabric zijn Tjitske en Branko de drijvende kracht achter de kernwaarde plezier. Tjitske werkt inmiddels 3,5 jaar bij FlowFabric als Salesmanager en Branko 2 jaar als Business Consultant.

Waarom vinden jullie dit belangrijk?

Tjitske: “Ik vind plezier heel belangrijk in mijn werk en vind het leuk om mijn collega’s ook buiten werk om te leren kennen. Ik wil graag helpen FlowFabric verder te verbeteren om zo uiteindelijk een uitdagende en prettige (werk)plek voor iedereen te creëren.”
Branko: “Ik heb voor plezier gekozen omdat ik plezier op en in het werk een van de belangrijkste speerpunten vind. Wanneer je plezier hebt in je werk, heeft dat een zeer positief effect op je werkprestaties, ontwikkeling, band met collega’s en privé leven.”

Wat betekent plezier voor jullie?

Wanneer je iemand vraagt naar wat plezier binnen een organisatie betekent, wordt vaak de associatie gelegd met leuke dingen doen, borrels, uitjes etc. uiteraard is dit heel belangrijk, maar tegelijkertijd zien we dat het veel breder is dan alleen dat. Daarvoor is het wel belangrijk om samen te bepalen wat onze definitie van plezier is. Binnen FlowFabric zien we verschillende onderwerpen terugkomen, zoals ontwikkeling, betrokkenheid, communicatie en balans. Al deze onderwerpen zijn voor ons de basis voor plezier.

Waar staan jullie voor?

“Om een beeld te krijgen van waar we als organisatie staan, zijn we gestart met een nulmeting op de verschillende onderwerpen. Hier hebben we invulling aan gegeven door het laten uitvoeren van een medewerker tevredenheidsonderzoek. De resultaten van het onderzoek zijn de basis om te komen tot ons uiteindelijke hoofddoel.

Plezier is al goed binnen FlowFabric, maar we willen van goed naar beter.

Wat kunnen we de komende periode verwachten?

De resultaten van het onderzoek zijn heel positief. Dit laat ons zien dat we er als FlowFabric gewoon goed voorstaan.  Maar uiteraard ligt onze ambitie hoger en zien we verdere verbetermogelijkheden. Hier gaan we als organisatie verder aan werken. Bijvoorbeeld het organiseren van een feedback training, het aanschaffen van een barbecue en een grote picknicktafel voor buiten lunches, bordspellen en een Formule1 playseat. De komende periode zullen we ons natuurlijk bezig houden met het oppakken van diverse verbetertrajecten en ons daarnaast richten op initiatieven die vanuit medewerkers zijn aangedragen, zoals het scheiden van afval en een gezondere en gevarieerdere lunch. Daarnaast zorgen wij er natuurlijk voor dat we als ambassadeurs voor plezier gezien worden en zorgen voor een hoop gezelligheid.

Tjitske en Branko hebben genoeg te doen de komende tijd. Wil jij op de hoogte blijven van hun updates? Houd dan onze blog in de gaten, de volgende update is in januari.

Wil je eens sparren over dit onderwerp onder het genot van een lekker een bakje koffie? Neem dan contact op via info@flowfabric.com