29 July 2019

Een week uit het leven van Koen van Wijk – Mendix Business Consultant

Momenteel werk ik aan twee projecten. Bij project 1 digitaliseren we het proces rondom werkbonnen. Project 2 staat in het teken van de ontwikkeling van een nieuw platform en de implementatie hiervan op een service center. Maandag t/m donderdag ben ik bezig met project 1 en vrijdag staat de oplevering van de applicatie voor project 2 gepland.

Hoe mijn week er dan uit ziet? Dat vertel ik je natuurlijk graag!

Maandag

Vandaag rij ik naar het oosten van het land voor een demo bij de klant. De dag begint met een stand up waar we met het team te bespreken wat we de afgelopen dagen hebben gedaan, wat er nog te doen is en of we nog op koers liggen voor het sprint doel. Bij de demo presenteren we aan de klant wat er is ontwikkeld in de afgelopen sprint. Aansluitend houden we een retrospective om te analyseren wat er goed ging en wat er beter kan. Daarna bepalen we de planning voor de komende sprint. De rest van de dag gaan we verder met ontwikkelen.

Dinsdag

De dag begint met een kick-off, waarbij de monteurs worden bijgepraat over de ontwikkelingen van de nieuwe applicatie en wat dat voor hen in de praktijk gaat betekenen. De rest van de dag staat in het teken van de laatste voorbereidingen voor de livegang. De medewerkers worden getraind. Er is nog een overleg met de tester om scenario’s door te spreken en om 15.00 uur staat er een go/no go moment gepland om te bepalen of iedereen een goed gevoel heeft bij de huidige status. ‘s Avonds eten we een pizza met elkaar en zetten we alles klaar voor live-gang.

Woensdag

De applicatie is live! De eerste meldingen komen binnen en worden verwerkt. Direct zien we in het Insights dashboard (BI) dat er meldingen staan, welke later opgelost zijn. Dit is super gaaf om te zien! Ook zijn er deze dag veel vragen van de medewerkers. Een nieuwe werkwijze is altijd spannend. Daarom ondersteun ik deze dag ad-hoc bij alle vragen.
Aan het eind van de dag zitten we met de directie en ons team samen om te evalueren hoe de eerste dag is verlopen en wat er beter zou kunnen. Ik ga met een goed gevoel naar huis.

Donderdag

Vandaag zal ik deels nog ondersteunen op de afdeling, maar grotendeels staat deze dag in het teken van de doorontwikkeling van de applicatie. Hiervoor is een sprint planning gemaakt en zijn de user stories toegewezen aan de teamleden. Ik kan dus lekker doorwerken. Mijn werk voor dit project zit er deze week op. Morgen ga ik naar een andere klant.

Vrijdag 

Ik ben onderweg naar Eindhoven. Het is een spannende dag want vandaag gaan we de applicatie opleveren. De dag begint met een korte stand up, waar ook de klant bij aanwezig is. We bespreken de nog af te ronden punten en bepalen dat we om 12 uur checken hoe we ervoor staan. Tussendoor is de klant druk aan het testen om groen licht te kunnen geven voor livegang. Om 16 uur ronden we het ontwikkelen af en maken alles klaar om naar productie te brengen. We hebben groen licht! De klant gaat in de komende periode een pilot draaien met de applicatie, heel cool!

Mijn week zit erop, met een goed gevoel kijk ik terug op een productieve werkweek met tevreden klanten. Ik drink nog een biertje met mijn collega’s op kantoor en stap daarna voldaan de auto in. Weekend!