03 July 2019

Een dag uit het leven van Theo Swart – Sr. Mendix Architect

project: Workflow applicatie 2.0 (Infratechniek)
Mijn dag begint om 06.45u
Ik sta s’ morgens om kwart voor zeven op en ga dan rustig ontbijten en lees ik digitaal mijn Volkskrant. Rond kwart voor 8 stap ik in de auto op weg naar mijn klant, waar ik ongeveer tussen 08:30 en 08:45 arriveer. Na de eerste koffie en de social talk neem ik contact op met de product owner om  even de status van de lopende sprint door te nemen, daarna check ik mijn mail.
9.30u
Tijd voor onze dagelijkse standUp / daily scrum, waar we de belangrijkste zaken zullen doornemen van de lopende sprint.
10.00u
We gaan verder met het oppakken van de user story’s en ik overleg regelmatig met de product owner en de functioneel beheerders die de story’s testen.
12.00u
Tijd voor de lunch! De lunch wordt meestal genuttigd in de kantine van de klant. We lunchen meestal samen met de product owner en de functioneel beheerders. Vandaag is het mooi weer en lopen we gezamelijk een rondje van ongeveer een half uur om onze benen eens goed te strekken.
12.30u
Tijd om weer aan het werk te gaan. Deze middag staat in het teken van het testen van de opgeleverde functionaliteit voor de conversie van woningen. Deze conversie zorgt ervoor dat de juiste woningen aan het juiste project worden gekoppeld. Na een 2 tal tests en wat aanpassingen geeft de Klant akkoord voor de opgeleverde functionaliteit.
15.00u
Even tijd voor een bakje koffie en om samen met klant het scenario van de definitieve conversie door te nemen. De definitieve conversie zal vanavond tussen 17:00 en 19:00 plaats gaan vinden. Er moeten 10.000 woningen worden geconverteerd en gekoppeld worden aan de verschillende projecten van Infratechniek.
17.00u
Na deployment van de opgeleverde functionaliteit naar productie starten we de conversie van de woningen. Na dik anderhalf uur zijn we erin geslaagd om alle woningen te converteren. Operatie geslaagd!
18.45u
Ik besluit om vanuit Amersfoort via de Veluwe weer terug te rijden naar huis (Rozendaal bij Arnhem) ik zet wat klasieke muziek op en geniet van de prachtige natuur.
Mijn dag zit erop om 19.45u
Na een uurtje rijden ben ik weer thuis en kijk ik terug op een productieve dag.