15 August 2019

Een dag uit het leven van Corette van Valkenhoef – Business Consultant

Goedemorgen! Hoelaat sta jij op?

Op werkdagen gaat mijn wekker om half zeven. Dan sta ik op en maken we de kinderen wakker. We starten de dag altijd gezamenlijk aan de ontbijttafel. Hierna brengen mijn man en ik ze naar school of naar de opvang.

En hoelaat ga je dan naar je werk?

Rond half negen zit ik meestal in de auto onderweg naar kantoor of de klant.

Heb je veel afspraken op een dag?

Dat verschilt heel sterk. Op sommige dagen heb ik vier tot vijf verschillende meetings, maar er zijn ook dagen dat ik helemaal geen afspraken heb. Op die dagen heb ik tijd om alle informatie die ik uit de afspraken heb verkregen uit te werken. De tijd om dit uit te werken heb ik ook nodig. Zo kan ik de behoefte van de klant namelijk nog beter in kaart brengen.

Wat doe jij dan precies bij de klant?

Als Business Analist probeer ik de processen bij de klant te doorgronden. Ik achterhaal welke behoeften er zijn en hoe we deze met een applicatie kunnen invullen. Wanneer we dit in kaart hebben gebracht ga ik de features uitwerken die nodig zijn voor het maken van de applicatie. Dit gebeurt tijdens zogenoemde refinement sessies. Tijdens deze refinement sessies komen Business Consultants van FlowFabric en experts van de klant samen om doelen te bepalen. Deze doelen worden vertaald in features en zo wordt er gekeken hoeveel features er in de applicatie moeten komen.

De uitwerking hiervan ligt ook bij mij, dat is namelijk het vertalen van de features in stories (stories horen bij de scrum werkwijze die wij hanteren, je leest er hier meer over). Uiteindelijk zijn de stories namelijk de houvast voor de ontwikkelaars tijdens het maken van de applicatie. Heel kort samengevat is dit dus het werk dat ik doe.

Maar, Hoe zorg je dan dat een project een succes is?

Een project wordt een succes door steeds het doel helder te houden: ‘wat willen we bereiken met dit project?’. Door dit in ons achterhoofd te houden en tijdens sessies te blijven benoemen houden we de juiste focus. En de juiste focus op het doel is dat wat echt waarde toevoegt voor de klant, waarom ze in eerste instantie bij FlowFabric zijn gekomen.