09 August 2019

Dit zijn de nieuwe features op het Mendix platform

15 t/m 17 april was het grootste Mendix event ter wereld in Ahoy Rotterdam, Mendix World 2019. Tijdens de openings keynote van Derek Roos (CEO van Mendix) en Johan den Haan (CTO van Mendix) werden een aantal announcements gedaan over nieuwe producten en mogelijkheden met het Mendix platform. In deze blog nemen wij jullie mee in deze announcements en leggen we kort uit wat dit inhoudt.

De aankondigingen die Mendix heeft gedaan zijn onder te verdelen in drie verschillende thema’s. “Make with More”, “Make at Scale” en “Make it Smart”.

Make with More

Met Make with More maakt Mendix het ontwikkelen van applicaties voor een groter publiek beschikbaar. Onder dit thema zijn verschillende nieuwe releases aangekondigd.

Unlimited users in Mendix Cloud

Unlimited aantal gebruikers van jouw applicatie in de Mendix Cloud. De gratis Mendix Cloud omgevingen worden aangepast zodat de applicaties beschikbaar worden voor een unlimited aantal gebruikers.

De lancering van Mx Studio

Het ontwikkelen van applicaties wordt nu nog makkelijker met behulp van Mx Studio, de no-code oplossing voor de citizen developer. Mx Studio maakt het mogelijk om zonder enige vorm van code zelfs vanuit een excel sheet een applicatie te ontwikkelen.

Mx Studio Pro voor de professionele ontwikkelaar

Mx Studio Pro is een volledige IDE welke alle mogelijkheden van het Mendix platform beschikbaar stelt en het mogelijk maakt om de samenwerking tussen de citizen en professionele developer sterk te vereenvoudigen.

Mendix assist in Mx Studio en Mx Studio Pro

In zowel Mx Studio als Mx Studio Pro worden de gebruikers geholpen in ontwikkelen door middel van Mendix Assist. Een virtuele assistent welke context-aware is en de gebruiker helpt in het ontwikkelen door het doen van voorstellen van de volgende stap in de te ontwikkelen functies. 

Make at scale

Make at scale heeft te maken met de schaalbaarheid van de oplossingen op het Mendix platform.

Kubernetes platform

Voor de schaalbaarheid van oplossingen op het Mendix platform is de aankondiging van de complete integratie van het Kubernetes platform en de introductie van Mendix cloud dedicated (private cloud) een zeer welkome stap. Het Mendix platform ondersteund nu elke cloud strategie met snelle, eenvoudige deployment en volledige zichtbaarheid en transparantie in het applicatie landschap.

SAP en HANA

De installed base van SAP-gebruikers kan met Mendix voor HANA eenvoudiger migreren van ECC naar S/ 4HANA en ondersteunt aanpassing via side-by-side-uitbreidingen van S/ 4HANA “clean core” -implementaties. Mendix-apps die op HANA worden geleverd, hebben toegang tot dezelfde ongekende prestaties, beheer en beveiliging, en gegevensanalyse die de kern van SAP is, met een enkele databasestrategie.

Mendix Data Hub en microservice architectuur

Schaalbare oplossingen en een microservice architectuur gaan hand in hand. Door de aankondiging van de Mendix Data Hub wordt het uiterst eenvoudig integraties tussen verschillende applicaties te maken. Interfaces worden discoverable via de Data Hub en kunnen middels drag en drop worden geïmplementeerd zonder de noodzaak voor het schrijven van complexe integratie code. Hierdoor wordt de data vanuit meerdere bronnen, waarbij dit niet alleen Mendix applicaties betreft, maar echt elke applicatie kan zijn, beschikbaar in de applicatie die je aan het ontwikkelen bent alsof deze data een onderdeel is van jouw applicatie. Hiermee wordt replicatie van data in verschillende systemen voorkomen en is de weg naar een complete microservice architectuur beschikbaar gemaakt binnen de low-code markt.

Make it smart

Onder Make it Smart vallen de announcements waarmee Mendix de eigen software verrijkt met andere slimme technologieën.

Mindsphere van siemens

Door de connectiviteit met het Mindsphere,Siemens’ cloud-based, open IoT operating system, eenvoudig te maken wordt de wereld van IT en OT eenvoudig met elkaar verbonden.

Augmented reality

Ook de mogelijkheden van Augmented Reality in samenwerking met Mendix zijn inmiddels realiteit geworden zoals getoond in een live demo vanuit de Mendix Labs afdeling.

React Framework en React Native

Een andere aankondiging voor het Mendix platform mag hierbij zeker niet ontbreken en dat is het gebruik van het React framework en specifiek het React Native gedeelte hiervan. Door gebruik te maken van React Native worden mobiele applicaties gerealiseerd met Mendix gelijk aan applicaties die met native mobile code worden geschreven.

Wil je meer informatie over deze nieuwe features of ben je benieuwd waar je Mendixallemaal voor in kunt zetten? Neem dan contact met ons op!
 

Get in touch

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.